DESCONNEXIÓ LOCAL

El Mirall dona a conèixer Catholic Voices Barcelona i l’Associació per l’Altre Cor Cremat

Hi intervenen Lluís Carreras, coordinador de la plataforma que forma per parlar a l’espai públic, i Mercè de la Torre, responsable de l’obra solidària que atén necessitats al Raval

El Mirall dona a conèixer Catholic Voices Barcelona i l’Associació per l’Altre Cor Cremat
00:00

Ignasi Miranda

Publicado el

6 min lectura

Ignasi Miranda / Montse Roset

El programa ‘El Mirall’ de COPE Catalunya (783 AM, Ona Mitja) ha parlat aquest divendres 29 de novembre sobre Catholic Voices, una plataforma de comunicadors catòlics dedicada a oferir formació per a creients perquè sàpiguen defensar la fe cristiana en mitjans de comunicació i a l’espai públic en general, i sobre l’Associació per l’Altre Cor Cremat-Ajut al Quart Món, que ha organitzat per a dissabte 30 de novembre el sisè i últim dels concerts dins el XXX cicle de música per a la solidaritat. Ha estat en una taula de testimonis amb la participació de l’advocat Lluís Carreras, coordinador de Catholic Voices Barcelona, i Mercè de la Torre, responsable de l’entitat nascuda el 1994 arran de l’incendi del Liceu amb l’objectiu d’ajudar persones necessitades del barri barceloní del Raval. Mercè de la Torre ha explicat que “aquest concert, com tots, és especial i únic perquè és la cloenda del cicle de celebració dels 30 anys”. Sobre l’actuació, dissabte 30 de novembre a les 17.30h a l’església de Sant Pau del Camp, “un lloc especial amb una acústica fantàstica, acollits pel rector, Joan Cabot”. Ha afegit que “el públic gaudirà de l’Orfeó de les Corts, que interpretarà una primera part de cançons d’arreu i després la cantata ‘La venedora de llumins’.

La responsable de l’entitat solidària ha dit que “el Liceu és un espai de gran projecció, però calia alertar que hi havia un altre cor, majoritàriament del Raval però que s’estén per tota la ciutat de Barcelona”. Mercè de la Torre ha dit que “la manera de funcionar sempre és la mateixa amb sis concerts cada any entre el gener i el novembre, perquè el desembre, mes en què el cor s’enalteix i s’entendreix per la imminent arribada del Nadal, es dona allò que s’ha recollit a entitats que treballen a casa nostra i que fan un treball sovint molt silenciat”. La responsable de l’associació solidària ha presentat la iniciativa com “un treball no pas per competir o per donar-se a conèixer, sinó per fomentar allò que surt del cor i que arriba al cor”. Ha destacat que “allò petit que es dona es fa després gran a l’hora de fer el repartiment, amb aportacions que es fan en cada concert o bé ingressant diners en un número de compte”. Finalment Mercè de la Torre ha recordat que “diumenge comença l’Advent i, per tant, arriba el moment de felicitar també el Nadal” en l’àmbit del cicle de concerts.

Preparació per presentar temes des de la fe cristiana

A la segona part del col·loqui, Lluís Carreras ha parlat de Catholic Voices, que forma persones per representar la fe catòlica de manera atractiva en els mitjans de comunicació i a l’espai públic. L’advocat ha dit que “és una organització que va començar ara fa 12 anys al Regne Unit i que s’ha estès per una vintena de països de tot el món”. Ha apuntat que “la formació que s’hi dona està pensada per facilitar la manera de defensar la fe, en clau de joventut d’esperit, d’alegria i de transmetre amb il·lusió el tresor que tenim, que és el millor producte del món”. Carreras ha recordat que “és imprescindible ser presents al món, però sense conflictes i sense sentir-se menyspreats o minoritaris”. A partir d’aquí, ha assegurat que “es pot defensar la fe sense llençar una pedra i trencar els vidres, seguint paraules del papa Francesc”.

Sobre la metodologia, el coordinador de Catholic Voices Barcelona ha comentat que l’entitat vol “primer ensenyar a no veure l’altre com un contrincant, perquè el creient no s’ha de sentir menyspreat, i després a escoltar el que diu l’altre i explorar allò que tenim en comú”. Ha posat l’exemple de “la vida, per exemple l’eutanàsia, perquè el qui n’està a favor pot també defensar valors com ara el de la dignitat de la persona, com passa també amb l’avortament i la dignitat de la dona, en la qual també creuen els partidaris d’aquesta pràctica”. Carreras ha conclòs que, “partint de la base d’allò que tenim en comú amb el qui discrepa, portant-hi la connexió personal es comença a desenvolupar aquella peça de la veritat que s’intenta fer lluir però tocant amb aquella cosa que uneix”. Ha afegit que “això fa que el qui escolta comença a fer-ho de debò”.

En un altre moment, Lluís Carreras ha dit que la plataforma “està centrada ara a oferir cursets a parròquies o a altres realitats, perquè aquesta experiència serveix no només per als mitjans de comunicació sinó per a converses d’amics, la feina o altres àmbits, perquè s’arriba al cor de les persones”. El coordinador de Catholic Voices ha explicat que l’entitat “va fundar-se al Regne Unit, abans de la visita de Benet XVI el 2010 per canonitzar John Henry Newman, quan un grup de creients va formar una colla de gent, perquè van veure la necessitat de fer-ho, i tots ells, laics del carrer, van començar a participar en programes de televisió i ràdio”. També ha apuntat que “tot va anar tan bé que allò que era temporal va acabar sent estable i permanent”. Finalment Carreras ha anunciat que es prepara “un congrés internacional de la plataforma a Roma que es farà a finals de gener per compartir experiències i projectes, pràcticament coincidint amb el Jubileu dels Comunicadors”.

Reflexió i actualitat

Aquesta edició del programa ‘El Mirall’ ha començat amb una reflexió sobre l'ordenació episcopal i inici del ministeri de Xabier Gómez com a nou bisbe de Sant Feliu de Llobregat, en una celebració dissabte 30 de novembre a les 11 del matí. Després de la taula de testimonis i ja en els instants finals, hem compartit la cançó 'Tu tens la clau', un tema amb el qual el grup Canta la Teva Fe ens invita a aturar-nos per contemplar el tresor de la Revelació i de la fe en el nostre propi interior, mirant el Déu que ens ve a buscar i al qual podem obrir la porta: https://www.youtube.com/watch?v=kv-gdN3MrcA.

Igualment hem compartit uns apunts d'actualitat sobre aquestes notícies: una nova plataforma digital de Sant Joan de Déu pensada per “donar resposta al sensellarisme amb un sistema interoperable i escalable que culminarà el 2026”, la recent presentació d'Amics de la Catedral per fomentar un suport estable i compromès amb la conservació del temple, la mort dilluns passat del sacerdot i músic tarragoní Miquel Barbarà als 85 anys i el nomenament de Lluís Recoder com a nou president del Patronat de la Universitat Ramon Llull Fundació per als propers quatre anys. Tot això i una mica més ha completat el programa en una nova edició del Mirall, com sempre els divendres a les 13.33 hores a COPE Catalunya i Andorra (783 AM, Ona Mitja).

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

11:00H | 29 NOV 2024 | BOLETÍN