Migdia COPE a Catalunya i Andorra (05/07/2024) - 14:20

El TSJC ha suspès, de forma cautelar, el decret que blinda el català com a llengua vehicular a les escoles. Els jutges creuen que podria ser inconstitucional.

Carlos Losada

Barcelona - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

El TSJC ha suspès, de forma cautelar, el decret per regular els projectes linguistics de tots els centres educatius. Els jutges consideren que el decret,que blinda el català com a llengua vehicular, podria ser inconstitucional i vulneraria els drets linguistics si s'acabés aplicant.

Els Mossos d'Esquadra preveuen un estiu complicat i tenen en marxa un pla de seguretat integral per fer front a diferents escenaris amb un increment de 800 nous efectius. I es que els indicadors apunten a un rècord de turisme amb la celebració de la Copa Amèrica o elements de risc com la multireincidència que opera arreu de Catalunya o els cada cop més freqüents incidents que es produeixen en l'àmbit de la nit i el lleure.

A Barcelona, l'Ajuntament ha decidit posar fre, durant un any, a determinats negocis al districte de Ciutat Vella. Queden suspeses les llicències per a nous locals de manicura, accesoris de mòbils i botigues cannàbiques.A més també s'ha aprovat aturar qualsevol llicència per a noves obertures comercials a la Rambla.