Muere la primera pastora anglicana de Cataluña, Susan Woodcock

Muere la primera pastora anglicana de Cataluña, Susan Woodcock

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

5 min lectura

La pastora Susan Woodcock, referencia de la Iglesia Anglicana en Cataluña, falleció este miércoles, tras dos años luchando contra el cáncer. Era la responsable des de 1999 de l’Església de Crist, la centenària congregació anglicana de Sabadell . Era la responsable desde 1999 de la Iglesia de Cristo, la centenaria congregación anglicana de Sabadell . Woodcock va ser la primera dona que va assumir una comunitat anglicana a Catalunya ia Espanya. Woodcock fue la primera mujer que asumió una comunidad anglicana en Cataluña y en España.

Nascuda al sud de Londres l’any 1949 en una família cristiana, Woodcock va arribar a Catalunya després d’una àmplia trajectòria en diferents països: en un hospital cristià a Isfahan (Iran), en la fundació d’una escola a Uganda, va exercir la pastoració en parròquies d’Oxford, i va treballar i amb estudiants internacionals a Londres. Nacida en el sur de Londres en 1949 en una familia cristiana, Woodcock llegó a Catalunya después de una amplia trayectoria en diferentes países: en un hospital cristiano en Isfahan (Irán), en la fundación de una escuela en Uganda, ejercer la pastoració en parroquias de Oxford, y trabajó y con estudiantes internacionales en Londres. Durant 12 anys va ser administradora de l’església anglicana a Bolívia i entre 1981 i 1984 va ser adjunta a la parròquia anglicana de parla anglesa de Barcelona. Durante 12 años fue administradora de la iglesia anglicana en Bolivia y entre 1981 y 1984 fue adjunta a la parroquia anglicana de habla inglesa de Barcelona.

Woodcock va decidir dedicar la seva vida al Senyor quan era estudiant universitària a Oxford, on es va doctorar en matemàtiques. Woodcock decidió dedicar su vida al Señor cuando era estudiante universitaria en Oxford, donde se doctoró en matemáticas. En aquell moment, "va adonar-se que o bé la fe cristiana no era veritat i alhesores no tenia sentit seguir anant a l’església, o que era veritat i llavors calia un compromís total amb el Senyor" i aquesta va ser la seva decisió, com recorda el Consell Evangèlic. En ese momento, "se dio cuenta de que o bien la fe cristiana no era verdad y alhesores no tenía sentido seguir yendo a la iglesia, o que era verdad y entonces era necesario un compromiso total con el Señor" y esta fue su decisión, como recuerda el Consejo Evangélico. Posteriorment, va decidir ampliar la seva formació en teologia i lingüística. Posteriormente, decidió ampliar su formación en teología y lingüística.

Defensava una església compromesa amb la societat i prova d’això, a Sabadell, són iniciatives socials que ha impulsat la seva comunitat. Defendía una iglesia comprometida con la sociedad y prueba de ello, en Sabadell, son iniciativas sociales que ha impulsado su comunidad. Per exemple, l’Església de Crist participa de forma activa en un ‘Rebost Solidari’ amb parròquies catòliques i esglésies evangèliques d’altres denominacions. Por ejemplo, la Iglesia de Cristo participa de forma activa en un ‘Rebost Solidari’ con parroquias católicas e iglesias evangélicas de otras denominaciones.

També es va implicar en l’ecumenisme, col·laborant activament amb el Grup Ecumènic de Sabadell; i en el diàleg entre denominacions protestants: va formar part del Consell Evangèlic de Catalunya i també d’un grup de treball entre pastors de les diferents comunitats de Sabadell . También se implicó en el ecumenismo, colaborando activamente con el Grupo Ecuménico de Sabadell, y en el diálogo entre denominaciones protestantes: formó parte del Consejo Evangélico de Cataluña y también de un grupo de trabajo entre pastores de las diferentes comunidades de Sabadell .

El comiat de Woodcock va tenir lloc aquest dimecres. La despedida de Woodcock tuvo lugar este miércoles. Segons ha informat a CatalunyaReligió.cat Daniel Sánchez Lladó, secretari de la junta parroquial de l’Església de Crist, després de l’estiu, probablement al setembre, tindrà lloc un culte d’acció de gràcies per la seva vida i ministeri. Según informó a CatalunyaReligió.cat Daniel Sánchez Lladó, secretario de la junta parroquial de la Iglesia de Cristo, después del verano, probablemente en septiembre, tendrá lugar un culto de acción de gracias por su vida y ministerio.

L’Església de Crist forma part de l’ Església Espanyola Reformada Episcopal (IERE) i en aquesta denominació, Woodcock va ocupar diferents responsabilitats, com la vicepresidència de la Comissió Permanent entre 2004 i 2011. La Iglesia de Cristo forma parte de la Iglesia Española Reformada Episcopal (IERE) y en esta denominación, Woodcock ocupó diferentes responsabilidades, como la vicepresidencia de la Comisión Permanente entre 2004 y 2011.

L’Església Espanyola Reformada Episcopal es va constituir el 1880 i segueix el model de l’Església anglicana, amb bisbes, preveres i diaques. La Iglesia Española Reformada Episcopal se constituyó en 1880 y sigue el modelo de la Iglesia anglicana, con obispos, presbíteros y diáconos. Té règim episcopal ia Catalunya compta amb llocs de culte a Sabadell, Barcelona i Reus. Tiene régimen episcopal y en Cataluña cuenta con lugares de culto en Sabadell, Barcelona y Reus. A Sabadell té presència des de fa més de cent anys, i fins l’any 1939 l’obra anglicana tenia una escola, que va ser clausurada al final de la Guerra Civil, coincidint amb l’entrada de les tropes franquistes. En Sabadell tiene presencia desde hace más de cien años, y hasta el año 1939 la obra anglicana tenía una escuela, que fue clausurada al final de la Guerra Civil, coincidiendo con la entrada de las tropas franquistas.

(David Casals – CR)

Fuente: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?client=tmpg&hl=en&langpair=ca|es&rurl=translate.google.com&twu=1&u=http://www.catalunyareligio.cat/ca/articles/28578&usg=ALkJrhg9MmazO9zOIsyT2_lhCIXcvTZjGg

nuestros programas

ECCLESIA ALVARO SAEZ

Ecclesia

Con Álvaro Sáez

Domingos a las 13:00h