PROGRAMES

Herrera a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 14 de febrer del 2022.

00:00

Herrera a COPE Catalunya i Andorra

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui hem tractat els següents temes:

-Hi ha risc d'eternitzar la corba pandèmica?

L'oci nocturn ha tornat a obrir aquest divendres, aquesta vegada sense restriccions d'aforament ni certificat Covid. Les discoteques han pogut aixecar la persiana en el seu horari habitual, fins a les sis del matí, i l'única diferència, respecte abans de la pandèmia ha estat l'obligatorietat de la màscara. Parlarem amb el vicepresident de l'Associació espanyola de vacunologia i pediatria, Dr. Ferran Moraga-llop.

- En aquest moment tenim una taxa d'incidència prou important i no hi ha restriccions més enllà de les habituals de seguretat com és la mascareta en interiors, cap a on anem?

És difícil saber-ho, la situació ha millorat molt, però encara té una incidència superior a 2000, les últimes dades de mortalitat a Catalunya confirmen 50 morts en un dia, tot això fa que no ens podem oblidar que encara estem en una pandèmia. La fatiga pandèmica, aquest desconcert sobre les mesures que s'han implementat, alguns missatges contradictoris que ens han dit els experts, com per exemple, que s'ha acabat la pandèmia, aquesta poca percepció del risc entre els joves i el número d'infectats fan que la vacunació no progressi encara que estiguem a bons nivells.

-La Barcelona, econòmicament, buida

Sorprèn que projectes com l'Hermitage sigui rebutjat per Barcelona. Recordem els dubtes que va haver-hi al voltant del congrés de mòbils a Barcelona o del Primavera Sound. Ens ajudarà a entendre-ho millor el director del grau de direcció d'empreses de la universitat Abat Oliba CEU, Albert Guivernau.

- Per què Barcelona rebutja projectes que a priori és interessant per als ciutadans?

Al cap i a la fi, és una manca d'interès. Per atraure inversors fa falta iniciativa, sortir a buscar, rebre als que volen venir i d'alguna manera facilitar un marc estable perquè es desenvolupi l'activitat econòmica i en el cas de Barcelona, no està passant per moltíssimes raons, tenim un ajuntament que no està a la línia amb aquestes inversions, tot el que faci olor d'inversió privada els hi produeix rebuig. També tenim el cas de la política a la Generalitat, ja no és per la independència de Catalunya, si no és més la manca de gestió per part del govern de la Generalitat per a treure aquestes inversions o per facilitar que es consolidin. No oblidem que vivim cada dia més en un món global on les inversions es poden traslladar d'un lloc a un altre i hem d'assumir a Barcelona a perdut molt d'atractiu, algunes empreses han suportat la manca de cooperació per part de les administracions, però que avui dia amb una pèrdua d'atractiu prefereixen anar altres ciutats on siguin més benvingudes aquestes inversions.

Programas

Último boletín

04:00H | 22 DIC 2024 | BOLETÍN