ADICCIÓ A LES PANTALLES

Quines normes tecnològiques hauríem de posar a casa?

Els pares són els responsables de cuidar l'ordre digital en la vida dels seus fills.

00:00

Quines normes tecnològiques hauríem de posar a casa?

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

La tecnologia s'ha convertit en una font de discussió familiar. L'excessiu ús de pantalles és un focus constant d'enfrontaments entre pares i fills: “Afecte, uses el mòbil massa”, “Papàs, mai em deixeu estaramb el mòbil”, “Per què aquesta nit no puc usar el mòbil si ahir sí que em vau deixar?”.

Moltes vegades l'origen de l'enfrontament es troba en l'absència de normes tecnològiques, que els nens tendeixen a interpretar com a llibertat total.

Els pares són els responsables de cuidar l'ordre digital en la vida dels seus fills. No obstant això, la Tornada al Col·le i la rutina laboral impedeixen en moltes ocasions unificar el criteri tecnològic i mantenir-se ferm en les normes imposades.

Per a evitar-ho recomanen elaborar un acord digital familiar, és a dir, un document amb les regles tecnològiques de la família signat per pares i fills.

No es tracta d'una prohibició tecnològica, al contrari, pretén potenciar l'eficàcia del temps que els nens dediquen a les pantalles i equilibrar així la seva vida en línia i offline.

A més, també permet:

- Reflexionar sobre l'ús tecnològic de la família en el seu conjunt.

- Ajudar a establir límits saludables entorn del temps enfront de la pantalla.

- Brindar les eines per a una conversa sana i respectuosa.

- Adaptar la discussió familiar a cada individu en funció dels seus problemes i necessitats.

No obstant això, abans de començar a treballar junts en l'acord recomanen:

1. Demanar a un pare o tutor que llegeixi la fulla de treball abans. Això ajudarà a preparar la discussió familiar.

2. Parlar amb els nens per endavant sobre quan signaran aquest acord. Treure'ls el tema sense previ avís pot provocar rebuig.

3. Trobar un espai on tots se sentin còmodes i relaxats abans de la discussió. Reduir les distraccions i crear un ambient positiu i acollidor.

4. Fer descansos en cas que algun membre familiar se senti especialment atacat.

5. Fugir de les recompenses i els càstigs que involucren la tecnologia, per exemple, donar un temps addicional enfront de les pantalles en cas de bon comportament. L'objectiu és crear hàbits digitals saludables, no premis ni prohibicions.

A Herrera a COPE Catalunya hem parlat amb la professora de psicologia del desenvolupament de la UAO CEU, Clara Valls (àudio).

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

12:00H | 20 SEP 2024 | BOLETÍN