SEGURETAT

Atenció si t'arriba un SMS oferint-te una prova per a saber si tens coronavirus. És un fake maliciós

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Cada dijous parlem amb Imma Viudes, portaveu del sindicat SAP-FEPOL de mossos, per coneixer l'actualitat sindical del cos.

Avui la portaveu del sindicat ens ha explicat que ja es tornen a realitzar proves de coronavirus entre els policies que estaven confinats.

Després de pràcticament dues setmanes de pressions, la Generalitat ha començat a realitzar aquestes proves essencials per a la incorporació amb seguretat d'aquests mossos al treball.

-Atenció si t'arriba un SMS oferint-te una prova per a saber si tens coronavirus. És un fake.

Aquest SMS és un *fake, aprofitant la por i la preocupació de la població s'està enviant aquest SMS amb un enllaç que simula la web de sanitat del govern d'Espanya. El que fa és instal·lar-te un *malware per a robar-te dades. Si ho reps esborra-ho.

-Un jove de 25 anys ataca per l'esquena una dona amb un cúter a Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres al migdia un home de 25 anys i nacionalitat marroquina com a presumpte autor d'un delicte de lesions greus a una dona i una temptativa de lesions a una altra a Barcelona.

Aquest dimarts al migdia una persona va avisar als Mossos que havia vist un home amb un cúter a la mà que seguia de prop una dona amb intencions d'assaltar-la i l'havia dissuadit recriminant-li l'actitud a Nou Barris. Poc després, a la mateixa zona, un home amb la mateixa descripció física que l'anterior va agredir per l'esquena a una dona ferint-la amb un cúter a la cara. L'assaltant no va dir res i va fugir de seguida del lloc.