CORONAVIRUS

El banc de sang col.labora en l'estudi COVICAT fent estudis serològics precisos entre els donants

Aquest projecte aprofita el material genètic de 10.000 catalans. Volem tenir més informació, primer de la seroprevalença predisposició genètica a patir la malaltia.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

L'Institut de salut global va posar en marxa el passat 5 de maig, el projecte COVICAT. Té un pressupost de 85.000 euros i una durada d'un any.

L'objectiu és trobar una possible relació genètica a les reaccions greus davant la covid-19.

Aquest projecte busca dins del nostre material genètic el perquè unes persones ni s'adonen que tenen el virus i d'altres pateixen una reacció mortal.

El projecte està dirigit per Manolis Kogevinas, director científic de la distinció Severo Ochoa, i té quatre direccions.

-Avaluar durant 12 mesos la prevalença i incidència d'infecció de la població catalana pel coronavirus (SARS-CoV-2) i dels símptomes de Covid-19, en un estudi sero-epidemiològic de cohorts poblacionals existents utilitzant tècniques serològiques multiplex d'alt rendiment.

-Avaluar durant 12 mesos en contactes repetits l'evolució dels patrons immunològics per a estimar la durada de la immunitat utilitzant tècniques serològiques vàlides.

-Examinar prospectivamente els factors mediambientals, climàtics i d'estil de vida associats amb la infecció al SARS-Cov-2 i la immunitat, amb la malaltia COVID-19 i el pronòstic i l'ús de serveis de salut.

-Avaluar els múltiples efectes del confinament a la població general, a grups susceptibles i a la població treballadora, incloent salut mental, factors socials i econòmics, estil de vida, factors de la vida urbana i ocupació i qualitat del treball.

El banc de sang participa activament en aquest projecte, "aquest projecte aprofita el material genètic de 10.000 catalans. Volem tenir més informació, primer de la seroprevalença i la relació de l'estil de vida i predisposició genètica a patir la malaltia" explica el Dr. Enric Contreras, director assistencial del banc de sang.