ECONOMIA

Catalunya liderarà la creació d'ocupació per Nadal

Per províncies, Barcelona liderarà àmpliament la campanya catalana amb 130.900 contractacions.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Es preveu que durant els mesos de novembre i gener (tots dos inclosos) se signin al nostre país més de 940.000 contractes, que suposa un 15% menys que en el mateix període de 2019-2020. Catalunya és l'autonomia que més ocupació generarà en aquesta campanya, perquè s'espera que se celebrin 162.600 noves contractacions totals a la regió, encara que això implica una caiguda del 13% respecte a l'any passat.

A La Linterna Catalunya hem parlat amb la Isabel Barceló, directora del servei d'Adecco a Catalunya, "Els sectors vinculats al gran consum, e-Commerce, l'alimentació, la distribució, el retail, la logística, i el transport són els que més ocupació generaran en aquestes dates." ens explica Barceló.

Quant als perfils més buscats seran: empaquetadors, mossos, preparadors de comandes i carretoners. La diferència enguany és que aquest personal estarà localitzat en els centres logístics, en lloc d'en els comerços tradicionals. Es mantenen els mateixos llocs, però canvia la ubicació del centre de treball degut a l'auge de les compres online.

La campanya catalana

A Catalunya es preveu que se signin 162.600 contractes vinculats a la campanya de Nadal, sent la regió que més ocupació crearà, però que experimentarà un descens del 13% respecte al mateix període de 2019-2020.

"És cert que ja res tornarà a ser com abans, i l'ocupació tampoc, durant aquesta pandèmia les persones s'han acostumat a comprar a través d'internet i la previsió que tenim és que segueixi aquesta tendència" afirma Barceló "Això farà que el sector de la logística sigui el que més ocupacions generi ara i, previsiblement, en un futur". Conclou la directora del servei Adecco a Catalunya.