CISTELLA DE LA COMPRA

Cau un 20% el consum de peix

Entre d'altres raons per culpa de l'inflació.

Redacción digital

Madrid - Publicado el

2 min lectura

La inflació ens ha obligat pràcticament a tots a canviar els nostres hàbits a l'hora d'anar a comprar. Busquem més ofertes i intentem esquivar o buscar alternatives als productes que més han pujat de preu. Un dels damnificats és el peix, un producte bàsic de la dieta mediterrània però que cada vegada comprem menys. En el que portem d'any, les vendes de peix fresc han caigut un 20%, Yolanda Bernal

Alex Goñi, que és el president del Gremi de Peixeters de Catalunya, ens ha confirmat que la situació és greu, que estem davant d'un problema que no només afecte als peixeters. Afecta als que pesquen, als distribuidors, als que venen el producte i als consumidors, a tota la cadena. La caiguda del 20% de les vendes és un índex a tenir en compte, però hi ha un altre indicador, molt significatiu, i és que estan tancant peixateries.

Hem canviat els hàbits i el peix, ara el mengem fora de casa. Ni el comprem ni el fem a casa. El preu ens ha obligat a canviar els hàbits, però Alex Goñi recorda que hi ha peixos, potser no tan coneguts, però que són més barats, i que podríem mantenir en la nostra alimentació habitual.

Està clar que amb l'encariment de la cistella de la compra, els hàbits dels consumidors han canviat. Un 22% de catalans prefereix el peix congelat, i només un 34% continua comprant a les peixateries.

Hem anat al mercat de la Boqueria per saber de primera mà què fa la gent. L'Adriana per exemple, el continua consumint de forma habitual però reconeix ha reduit una mica la compra.

I el Jaume Ripoll té una peixateria a la Boqueria. Ens ha explica que s'han hagut d'espavilar amb la venda a domicili i amb una pàgina web per intentar sobreviure. Perquè les vendes a la botiga, és veritat que han baixat.

La inflació ha tocat de ple la butxaca de tots nosaltres, i en els darrers mesos, el 47% dels consumidors catalans ens fixem més en el preu del peix i del marisc, i si cal, el treiem de la nostr taula.