ECONOMIA

Com afectarà la quarentena als extrangers al sector turístic?

Molts passatgers han criticat la poca informació rebuda sobre la mesura i d'altres han reconegut que n'han tingut la primera notícia a l'avió.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

L’ordre del Ministeri de Sanitat que estableix que totes les persones que viatgin a Espanya provinents de l’estranger hauran de passar una quarantena de 14 dies entra en vigor aquest dijous.

El Ministeri ha enviat a l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria un model de fitxa de dades que s’ha distribuït entre les companyies aèries per tal que els passatgers les completin. En aquest document hauran de posar les seves dades i el lloc on passaran la quarantena.

La documentació també inclou una enquesta epidemiològica i, un cop arribin a Espanya, els passatgers hauran d’entregar el document. A més, s’ha ordenat fer controls sanitaris a les arribades que inclouen prendre la temperatura. Ja s’estan fent en aeroports i ports.

L'aeroport del Prat ha rebut aquest divendres una desena de vols internacionals en el primer dia d'aplicació de la quarantena establerta per als viatgers provinents de tercers països.

Molts passatgers han criticat la poca informació rebuda sobre la mesura i d'altres han reconegut que n'han tingut la primera notícia a l'avió quan han hagut d'emplenar un formulari on se'ls demanava si tenien símptomes i si es comprometien a respectar-la. Els viatgers s'han mostrat "impressionats" davant els controls policials un cop han baixat de l'avió.

"Aquesta quarantena s'ha posat en un moment molt delicat " afirma Pablo Díaz, expert en turisme i professor d'economia de la UOC, "hem de pensar que en aquestes dates la gent és quan està planejant les seves vacances, els seus viatges, i si veuen que han d'estar 14 dies en quarantena perquè simplement no vindran, canviaran la seva destinació".

França ha aplicat les mateixes mesures en el seu costat de la frontera "dins del dolent de la mesura, que França apliqui la mateixa mesura farà que el turista nacional es quedi a Espanya" Conclou l'expert.