CINEMA

Comença la 53ª edició del festival de cinema fantàstic de Sitges

Festival de Cinema de Sitges és un dels premis cinematogràfics més reconeguts d'Europa, i és el primer festival de cinema fantàstic del món.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Aquestes son les pel.lícules que recomana, com cada divendres a La Linterna Catalunya, el Víctor Esquirol, crític de cinema de "otros cines europa".

Aquesta vegada ens porta una selecció de la 53ª edició del festival de cinema fantàstic de Sitges.

"MALNAZIDOS"

La Guerra Civil espanyola ha omplert de cadàvers les trinxeres en les quals es troben tant els republicans com els nacionals. Jan Lozano (Miki Esparbé), capità de la cinquena brigada de l'últim bàndol, cau presoner d'un escamot rival mentre realitzava una missió rutinària.

L'única possibilitat d'escapar a la sentència de mort és dur a terme una tasca en camp enemic que s'antulla impossible. Però el que no esperava era l'aparició d'un perill encara major.

Si vol sobreviure, Lozano haurà de deixar de costat l'odi mutu i treballar amb els seus rivals per a fer front al seu enemic comú: els infectats.

"NO MATARÁS"

Dani (Mario Casas), un estudiant de medicina s'ha dedicat en els últims anys a cuidar del seu pare, malalt de càncer. Després de la mort d'aquest, decideix reprendre la seva vida i emprendre un llarg viatge.

Just abans d'això, presa la terrible decisió d'acudir a una festa com a comiat. Allí coneix a Mila (Milena Smit), una jove misteriosa i sensual però, al mateix temps, amb un caràcter inestable, que convertirà aquesta nit en un autèntic malson.

L'ingenu jove convida a Mila a la seva casa, on apareix sense previ avís el nuvi d'aquesta. Els esdeveniments que tindran lloc entre aquestes quatre parets portaran a Dani a replantejar-se coses que mai hauria imaginat i que faran que la seva vida no torni a ser la mateixa.

"LAST WORDS"

Una pel·lícula utòpica, postapocalíptica, en què intentava mirar les catàstrofes ecològiques amb claredat sense perdre coratge, amor, tendresa i on la recerca de cada personatge, de cada pla, és la recerca de la bellesa i l’alegria ».

Així, parla de la pel·lícula Nossiter, anteriorment el Gran Premi de Sundance de la pel·lícula "Sunday" presentada posteriorment a Un Certain Regard, a la competició de Cannes amb "Mondovino" i a Berlín amb "Resistenza Naturale".