TECNOLOGIA

Es crea el primer chatbot inclusiu sobre el coronavirus per a persones amb discapacitats visuals

Està disponible en castellà i valencià però no hi hauria cap problema a adaptar-lo a qualsevol altre idioma.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

El chatbot inclusiu Covid-19, creat per SemanticBots, empresa de base tecnològica de Castelló formada per professors i investigadors del grup Temporal Knowledge Bases Group (TKBG) de la Universitat Jaume, assegura que la informació digital sobre la pandèmia arribi fàcilment a tota la societat, incloent les persones amb discapacitats visuals i persones majors. El chatbot ha començat a incorporar-se en les webs oficials de diverses associacions de persones amb discapacitat de la Comunitat Valenciana: CERMI i COCEMFE.

Aquest sistema pot ser instal·lat de manera gratuïta en qualsevol web d'organismes, associacions i empreses, públiques i privades, que vulguin millorar l'accessibilitat i facilitar la informació digital a tots els usuaris.

Aquesta iniciativa va sorgir de la mà de la spin-off SemanticBots, de la Universitat Jaume I, després de conèixer, per part de la Direcció General de “Lluita contra la Bretxa Digital”, pertanyent a la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, la problemàtica que existia en alguns col·lectius per a accedir a la informació digital relacionada amb la situació extraordinària creada pel coronavirus.

Hem parlar amb l'Hugo Ferrer, CEO de SayOBO "la iniciativa va començar en 2018, el que feia era que les empreses realitzessin una recerca i desenvolupament responsable. Ens vam adonar que nosaltres érem experts en chatbots però que aquesta tecnologia no incloïa a persones amb discapacitat visual". explica "funciona col·locant un giny en la web i les persones que tenen discapacitat visual poden consultar i el xat els contesta amb missatges de veu." ens diu.

Ara mateix el chatbot "està disponible en castellà i valencià però no hi hauria cap problema a adaptar-lo a qualsevol altre idioma" conclou Hugo Ferrer.