ACTUALITAT POLICIAL

Els Mossos crearan una unitat específica per investigar delictes d'odi

Actualment es denuncien un 20% dels casos, i la voluntat del cos policial és fer aflorar la xifra real

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Tots el dijous, a La Linterna Catalunya, Imma Viudes, portaveu del sindicat SAP-FEPOL de mossos d'esquadra, en apropa l'actualitat policial de la setmana.

Avui, entre d'altres noticies destaquem que:

Els Mossos d'Esquadra crearan una unitat específica per investigar delictes d'odi arran de l'auge progressiu d'aquest tipus d'actes que s'ha detectat en els darrers anys.

Al text s'especifica que Sàmper i el major dels Mossos Josep Lluís Trapero van acordar el novembre passat crear la Unitat Central de Delictes d'Odi i Discriminació.

"La nova divisió policial dependrà de l'Àrea Central d'Informació i la dirigirà un sotsinpector. La formaran agents amb perfil d'investigador i d'analista amb estudis acadèmics en àrees com la psicologia o la sociologia." ens explica Viudes.

La voluntat dels màxims dirigents del cos, segons revela Porcuna, és "crear una cultura corporativa que sensibilitzi els agents", en un moment en què es denuncien el 20% dels delictes.

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya impartirà matèria sobre aquesta qüestió i els agents, tant de Mossos com de policies locals, rebran indicacions de la unitat central. Tot plegat amb l'objectiu de poder fer aflorar la xifra real d'aquest tipus delictiu.

D'altra banda el sindicat policial SAP-FEPOL està satisfet amb el canvi de criteri del departament d'interior conforme a la remuneració a percebre el 14-F.

"S'ha augmentat la remuneració de 36 euros a uns 150, és una xifra, ja podem dir que digna, a percebre pel treball realitzat durant la jornada electoral. Això i l'inici de les vacunacions són dues bones noticies pel conjunt del cos policial autonòmic" Conclou Imma Viudes, portaveu del sindicat a La Linterna Catalunya.