ACTUALITAT POLICIAL

Els Mossos detenen a una dona per estafar clíniques d'estètica i haver fingit la seva defunció

La recerca es va iniciar el mes de setembre passat quan una dona va denunciar que havien contractat dos finançaments al seu nom per valor de 10.000 euros.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Cada dijous la Imma Viudes, portaveu del sindicat SAP-FEPOL dels mossos d'esquadra. ens apropa, a La Linterna Catalunya, l'actualitat policial de la setmana. Aquesta és, entre d'altres, la noticia destacada d'avui.

Mossos de la Unitat de Recerca de la comissaria de L'Hospitalet de Llobregat van detenir, el dijous 25 de novembre, una dona de 30 anys, nacionalitat equatoriana i veïna de L'Hospitalet de Llobregat, com a presumpte autora dels delictes d'estafa, usurpació d'estat civil i falsificació documental.

Viudes explica que "la recerca es va iniciar el mes de setembre passat quan una dona va denunciar que havien contractat dos finançaments al seu nom per valor de 10.000 euros i que l'entitat bancària li reclamava ara la devolució dels crèdits." en diu "les primeres gestions realitzades pels agents van permetre avançar que una dona d'identitat desconeguda havia utilitzat la documentació de la víctima per a finançar dues operacions de cirurgia estètica a Barcelona i Madrid."

A continuació, els investigadors van esbrinar que la presumpta suplantadora estava utilitzant un telèfon mòbil amb una línia a nom d'una tercera persona i que obtenia les documentacions de les víctimes a través de falsos anuncis de lloguer de pisos per internet.

"Més avançada la recerca es va saber que la sospitosa, de la qual desconeixien la seva identitat real, podia treballar en un centre d'estètica en el districte de Sant Martí, de Barcelona. Quan els agents la van localitzar, es va identificar amb la documentació apropiada d'una quarta víctima, moment en què els investigadors la van detenir." explica la portaveu sindical.

Una vegada realitzades les gestions per a verificar la identitat veritable de la investigada, els agents van descobrir que es tractava d'una dona amb antecedents policials anteriors per diferents delictes i que havia eludit la recerca de diversos jutjats gràcies a un certificat de defunció al seu nom emès per les autoritats equatorianes i que la seva parella havia presentat en anteriors ocasions per a acreditar la seva mort i així extingir les diligències en curs.