Mercuri
Un estudi conclou quines són les espècies de peix i marisc més segures pels seus baixos nivells de mercuri
Sardina, seitó, besuc, orada o calamar són algunes de les espècies que compleixen els valors límits
Madrid - Publicado el
1 min lectura
El mercuri és un element tòxic que perjudica els ronyons, pulmons i el sistema cardiovascular i nerviós, sobretot en dones embarassades i població infantil. A causa de les seves propietats fisicoquímiques, el mercuri es pot transportar a llargues distàncies i dipositar-se en ecosistemes aquàtics, on és absorbit per peixos i altres organismes. La majoria del mercuri que és ingerit per la població humana prové, precisament, del consum de peix i marisc.
,
"Segons aquests resultats, les autoritats sanitàries haurien de prestar especial atenció a les espècies de peix i marisc amb els nivells de mercuri més elevats i fer les recomanacions sanitàries preventives adequades, especialment per a les dones embarassades i els nens", conclou Grimalt.