CINEMA

"Falling" un profund drama familiar sobre vellesa i memòria

Viggo Mortensen dirigeix, interpreta i compon en una pel·lícula carregada de retrets en forma de flashbacks.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Aquestes son les pel.lícules que recomana, com cada divendres a La Linterna Catalunya, el Víctor Esquirol, crític de cinema de "otros cines europa".

"FALLING"

John Petersen viu amb el seu nuvi i la filla adoptiva de tots dos, Mónica, en el sud de Califòrnia. El seu pare Willis un granger tradicional i conservador, decideix viatjar a Los Angeles i quedar-se a casa de John mentre busca el lloc idoni per a jubilar-se.

Durant la seva estada, els mons de pare i fill xoquen violentament, furgant en velles ferides i obrint noves en el viatge mutu a l'acceptació i el perdó.

"AKELARRE"

En el segle XVII, el senyor feudal Don Fermín emprèn una croada per a erradicar la bruixeria en un petit llogaret de Navarra, amb l'ajuda d'un inquisidor i en nom de Déu. No obstant això, el veritable objectiu de Fermín és acabar amb Unai, un pagès que s'oposa a la seva tirania i l'amant de la qual va tenir relacions amb el fill del cacic.

"CANCIÓN SIN NOMBRE"

És la història de Georgina Condori, una música andina el bebè nounada de la qual desapareix misteriosament. Enmig del caos polític de l'època, Pedro Campos, un jove periodista de Lima presa al seu càrrec la recerca i emprèn al costat d'ella la desesperada cerca.

La pel·lícula va ser gravada en Ayacucho i està ambientada en la dècada de 1980 de l'època del terrorisme i tracta del context del robatori de nens.

El guió va ser coescrit per la directora i l'estatunidenc Michael J. White.