EDUCACIÓ

Finnelis el joc educatiu sobre les finances domèstiques i el consum responsable

L’objectiu del joc és aprendre a administrar amb seny els diners d’una família, tot simulant situacions de la vida real.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

L’Institut d’Estudis Financers (IEF) de Barcelona i l’editorial Kidnelis de Sabadell, especialitzada en jocs educatius, han creat Finnelis, un joc de taula sobre finances domèstiques per conscienciar als més petits de la casa sobre el valor dels productes i serveis i la importància de fer un consum responsable i raonat.

Finnelis s’adreça, principalment a nenes i nens de primària, de 8 anys en endavant, però a partir d’aquesta edat, qualsevol és bona per reflexionar sobre els diversos aspectes que s’introdueixen en el joc i que formen part de la vida quotidiana dels adults.

És un joc ideal per a jugar en família, expliquen els seus impulsors. El departament d’educació financera de l’IEF ha creat els continguts i aportat els conceptes financers per fer que el joc sigui una eina d’aprenentatge.

El joc es començarà a distribuir a través de nou cooperatives vinculades a la UNACC (Unión Nacional de Cooperativas de Crédito), entre elles es troben la Caixa de Benicarló (Castelló) i la Caja Rural de Jaén, Barcelona y Madrid. Finnelis, com tots els jocs de Kidnelis, compta amb el suport del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) de Sabadell.

Les despeses quotidianes

Casella a casella, els jugadors hi aprendran conceptes bàsics relacionats amb les despeses quotidianes d’una família que els portaran a reflexionar sobre el valor dels diners i la importància de no deixar-se emportar per l’atzar o els capricis, “atès que els nostres recursos són limitats i cal qüestionar-nos des de ben petits qualsevol decisió que pugui posar en risc el nostre benestar”, detallen els seus impulsors.

Els jugadors faran front a diverses factures comunes a la majoria de les llars, simulant la vida real, havent d’assumir la responsabilitat de cobrir tots els seus pagaments amb els recursos dels quals es disposa.