CULTURA

Fort impuls econòmic al desenvolupament R+D+I en el sector cultural català

Xavier Cubeles, coordinador de la comunitat RIS3cat media

Redacción digital

Madrid - Publicado el

2 min lectura

13,7 milions d’euros d’inversió en vuit projectes d’R+D+I en el sector cultural i creatiu català

La Comunitat RIS3CAT Media aplega per primera vegada 34 empreses i entitats de les indústries culturals i creatives i del sistema d’R+D+I de Catalunya per promoure de manera col·laborativa la innovació.

L’execució dels vuit projectes percebrà un ajut de 6.000.000 d'euros per part del Govern de la Generalitat de Catalunya, concedits per ACCIÓ.

La Comunitat Media impulsarà el creixement i el canvi del sector mitjançant la transformació de coneixement i tecnologia en valor econòmic, social i cultural, i el desenvolupament de noves oportunitats de producció, difusió i consum culturals.

Vuit projectes incidiran fins al 2022 en àmbits com la Intel·ligència Artificial, l’anàlisi de dades, la hiperpersonalització, la ciberseguretat i el desenvolupament de nous formats, entre d’altres.

Agents del sector cultural i creatiu català han acordat realitzar una inversió de 13.688.490 euros, mitjançant la Comunitat RIS3CAT Media, per a desenvolupar vuit projectes col·laboratius en R+D+I durant els propers quatre anys, amb l’objectiu de contribuir a l’impuls i al canvi del sector i a posicionar Catalunya com a referent a escala internacional.

Aquest pla d’actuacions de la Comunitat RIS3CAT Media percebrà un ajut de 6.000.000 euros de part del Govern de la Generalitat de Catalunya, concedits per ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa.

En aquesta línia, la Comunitat RIS3CAT Media integrarà ciència, tecnologia i creativitat i abordarà àmbits com la Intel·ligència Artificial i l’automatització; les dades massives i l’anàlisi de dades; la hiperpersonalització; el desenvolupament de nous formats; la interacció humà-màquina i la tecnologia hàptica; la computació al núvol; les xarxes de nova generació; la ciberseguretat i la criptografia; les xarxes socials i l’economia col·laborativa, i la immersivitat, la realitat virtual i la realitat augmentada.

Un pla d’actuació estructurat en vuit projectes d’innovació

La Comunitat RIS3CAT Media durà a terme vuit projectes d’innovació, dels quals, Eurecat liderarà PICAE, que estudiarà models innovadors de recomanació de continguts audiovisuals i editorials, i Mironins, que redissenyarà les visites als museus a través de la narrativa transmèdia, la gamificació i les noves tecnologies.