Al.lergia

L'al·lèrgia al fred existeix

La majoria són afectacions dermatològiques, però també es poden traslladar a l'aparell respiratori

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Si sou dels que noteu els canvis de temperatures, potser sou al·lèrgics al fred. Es tracta d’una patologia molt desconeguda però que, efectivament.existeix.

Diversos especialistes, sobretot dermatòlegs, van confirmar en un estudi que hi ha persones que reaccionen de manera especial al fred. Això els pot provocar que siguin més fredolics, que notin de seguida una baixada de temperatures i que experimentin símptomes que poden ser, per exemple, al·lèrgies a la pell o altres símptomes més greus que convé tractar.


Els símptomes més habituals

Qui va estudiar l’al·lèrgia al fred és la Societat Espanyola de Metges Generals i de Família i, en concret, la doctora Jenny Dábalos, que, a més, és dermatòloga. Concretava que els símptomes més habituals són “picor, cercles de vermellor a la pell, urticària i pell inflada”, sobretot a la zona de la cara i les mans.

Les reaccions poden variar en intensitat entre les persones i poden tenir condicionants genètics relacionats amb la tolerància al fred. Hi ha un experiment casolà on es pot comprovar si tenim aquesta al·lèrgia.