HERÈNCIES

La importància de fer testament

Què implica morir i no tenir testament?

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Fer testament ens evitaria problemes burocràtics i familiars quan ja hi serem. En canvi, és un tràmit en el que la majoria no hi vol pensar, sobre tot quan som joves. La prova és que només el 13 % d'espanyols té testamenti i hem de dir que la xifra ha crescut arran de la pandèmia. Els notaris recomanen fer-ho, és un tràmit senzill, barat, i es pot canviar tantes vegades com vulguem al llarg de la vida.. Yolanda Bernal

Es pot canviar sempre que vulguem i el que val, serà l'últim que s'ha fet. Es pot fer a partir dels 14 anys perquè es considera que a partir d'aquesta edat, una persona ja pot decidir sobre els seus béns. Però segurament els interessos i les propietats canviaran al llarg de la vida. Ens ho ha explicat l'Albert Domingo, que és notari.

Fer testament és ràpid i barat. Pot costar uns 50 euros. Hi ha dos motis de pes per donar el pas. El primer, segons explica l'Albert Domingo és tenir una propietat. Si vols deixar aquesta propietat a algú en concret, és millor fer testament que deixar-ho en mans de la justícia. I segon motiu, quan hi ha fills menors d'edat

Hem escoltat les recomanacions dels notaris, però ja dèiem que les persones que han fet testament, a dia d'avui, són una minoria. Què és el que diu la gent, perquè alguns el tenen i d'altres no?

Comencem per les persones que ni ho han pensat. Aquí hi ha dos arguments que es repeteixen. Un és l'edat, la gent més jove, no hi pensa en el testament. I l'altre argument és no tenir propietats. Ho han resumit molt bé la Yolanda, el Pablo i l'Oriol.

L'altre cara de la moneda són els més previsors. Això es guanya amb l'edat. La Carme i el Vicente ho volen deixar tot molt lligat.

Està clar, pel que hem escoltat, que la millor manera de decidir quí volem que sigui l'hereu dels nostres béns és fer testament. I evitar que sigui la justícia qui tingui la última paraula.