PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 7 de maig del 2020.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui a La Linterna a COPE Catalunya i Andorra, hem tractat aquests temes:

-Primeres imatges d’una família de llúdrigues a la conca del Besòs.

El Zoo de Barcelona, conjuntament amb el Consorci Besòs Tordera i la seva fundació, Fundació Rivus, han fet un pas molt important dintre del projecte d’estudi de la llúdriga (Lutra lutra) que està portant a terme a la conca del Besòs. I és que s’han captat les primeres imatges d’un grup familiar de llúdrigues, que han permès corroborar la presència de l’espècie a la zona. Aquestes imatges són de gran transcendència, ja que suposen la primera evidència visual de la reproducció de l’espècie a la conca després de la seva extinció durant la segona meitat del segle XX, un fet gairebé inimaginable fa només uns anys.

-Este mes de mayo el paro podría dispararse en Cataluña si no se adoptan medidas económicas correctas.

Para Javier Blasco, director del Adecco Group Institute:“estos datos son todo lo negativos que esperábamos, y recogen los primeros efectos en un mes completo afectado por el Covid-19. Esta es la realidad actual y ahora es preciso centrarse en medidas que frenen esta tendencia y nos ayuden a superar cuanto antes esta situación”.

“Todos los esfuerzos deben centrarse en mantener y recuperar la economía productiva. Favorecer que las empresas y empleadores sobrevivan y puedan reiniciar su actividad tan pronto como sea posible es vital para mantener el capital organizativo y el empleo necesarios en la recuperación. De la capacidad productiva dependerán la inversión y el empleo, y de éste depende el consumo y las aportaciones para sostener los presupuestos públicos que permitan abordar con garantías las necesidades sanitarias y sociales actuales y futuras”, aventura Blasco

-La Diputació de Barcelona distribueix 170.000 mascaretes de protecció als municipis menors de 20.000 habitants.

Personal de la Diputació de Barcelona en farà la distribució als ajuntaments i, posteriorment, els serveis municipals repartiran les mascaretes entre els col·lectius més vulnerables de cada localitat i entre els operaris municipals del servei de neteja i residus, transport públic, serveis socials, policia local, bombers, residències o protecció civil, entre d’altres col·lectius.

Aquesta partida de mascaretes forma part d’un enviament total de 2.360.000 unitats que el Govern espanyol ha fet arribar a tot Catalunya, la distribució de les quals es fa en col·laboració amb les quatre diputacions catalanes, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i els ajuntaments. També n’ha enviat a Càritas, Creu Roja i al Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), perquè ajudin a repartir-les.

-Atenció si t'arriba un SMS oferint-te una prova per a saber si tens coronavirus. És un fake maliciós.

Aquest SMS és un *fake, aprofitant la por i la preocupació de la població s'està enviant aquest SMS amb un enllaç que simula la web de sanitat del govern d'Espanya. El que fa és instal·lar-te un *malware per a robar-te dades. Si ho reps esborra-ho.