PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 14 de maig del 2020.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

3 min lectura

Avui a La Linterna Catalunya hem parlat d'aquests temes:

-¿Qué piensan los profesionales de la nueva normativa de colonias y casales de verano?

El sector del ocio infantil ve con "acierto" que el Gobierno busque mecanismos para hacer posibles los casales, las colonias y otras actividades este verano.

Sin embargo, les preocupa cómo podrán adoptar algunas de las medidas propuestas, como el distanciamiento de dos metros entre niños. Así se expresan tanto Fundesplai como la fundación Pere Tarrés en una primera valoración sobre el anuncio hecho este lunes por la secretaria de Atención a la Infancia, la Adolescencia y la Juventud, Georgina Oliva. Por ello, el sector se emplaza a seguir trabajando el documento y las medidas para ver de qué forma podrán hacer las actividades finalmente.

Como ejemplo, Valls cita el distanciamiento de dos metros que deberían mantener siempre los niños entre unos y otros. "Todo el mundo que haya trabajado con niños, haya hecho colonias o tenga hijos entenderá que es imposible", apunta. Además, ve una "irresponsabilidad" cargar en los monitores esta medidas.

-Salut estendrà gradualment a tots els CAP de Catalunya les proves PCR a pacients amb símptomes de la COVID-19

El Departament de Salut farà arribarà gradualment els pròxims dies a tots els Centres d'Atenció Primària de Catalunya (CAP) proves PCR per fer a pacients amb símptomes de covid-19, segons han explicat a l'ACN fonts de la conselleria.

Aquest dilluns, les proves s'han començat a fer en centres de primària de les tres regions que ja estan en fase 1, el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i l'Aran. Fonts de Salut indiquen que ara mateix s'estan prioritzant aquestes tres regions, però preveuen que els tests PCR vagin arribant els pròxims dies a tots els centres de primària catalans per estendre aquestes proves a totes les regions.

Les proves PCR als CAP es faran als pacients amb simptomatologia de coronavirus i que un metge consideri que s'ha de fer una prova. No faran, per tant, proves de forma arbitrària a tota la població. "Si funciona bé en les tres primeres regions, és una bona manera de comprovar que anem pel bon camí", va afirmar la consellera Alba Vergés dissabte.

-Situació límit dels treballadors assalariats d'autoescoles

Quan el govern va decretar l'estat d'alarma amb el conseqüent confinament el 14 de març, prop de 130.000 alumnes es preparaven per a les diferents proves del carnet de conduir, ja fos turisme, motos o llicències per a vehicles professionals.

Davant la nova situació, el sector ha posat en marxa aules virtuals en què els professionals segueixen impartint classes, en les quals inclouen test i vídeos, però totes aquestes actuacions han tingut un cost d'un milió i mig d'euros per part de les empreses.

"Cada dia de "no activitat" normal, està costant al sector de les autoescoles voltant de 6 milions d'euros i, fins aquest moment, s'ha arribat a un cost acumulat de 200 milions d'euros aproximadament".

-Vídeos de joves violents i sense control a Barcelona

Preocupació als Mossos d'Esquadra i a la Guàrdia Urbana de Barcelona per l'aparició, en diverses xarxes socials, de diferents vídeos on es veuen grups de joves, tots d'origen magribí, que exhibeixen armes de foc, motocicletes robades i grans quantitats de diners.

En el vídeo, que ha circulat els darrers dies i que ja està en mans dels Mossos d'Esquadra i al qual ha tingut accés ElCaso.cat aquest matí, es pot veure també com els joves insulten els agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana de Barcelona. En una de les imatges es pot veure com un d'aquests joves puja a sobre d'una furgoneta de la policia de la ciutat.

A més Imma ens ha confirmat que es continuen fent proves per detectar el coronavirus entre els agents del cos.