PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 23 de juliol del 2020.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui, a La Linterna Catalunya, hem tractat aquests temes:

-Tots els mercats municipals de la província de Barcelona podran fer les seves vendes de manera on-line

L’objectiu és segons el diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Òscar Sierra, «apropar el producte de qualitat i proximitat que tenen els nostres mercats municipals a tota la població consumidora i facilitar la seva experiència de compra gràcies a la venda online i el repartiment a domicili». «Volem adaptar-nos així, a les seves necessitats a través de les noves tecnologies que cada cop tenen més força dins l'àmbit comercial», continua Sierra. I és que tal com finalitza el diputat «gràcies a la digitalització afavorim el negoci dels mercats municipals i millorem l'equipament públic».

-El sector de l'esport porta a la justícia el seu tancament d'instal.lacions

El sector de l'esport ha decidit portar a la justícia el tancament de les instal·lacions decretat pel Govern. Representants de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, l'INDESCAT, l'ADECAF, Gestiona, la Federació Catalana de Natació i l'Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya han anunciat que han presentat un recurs contenciós administratiu contra la resolució del Govern, que consideren "arbitrària, desproporcionada i injusta".

-¿Qué ha fallado para que los jóvenes sean el grupo más alto de contagio?

"Los jóvenes tienen más relaciones sociales y contactos que los mayores. Antes no se hacían tantas pruebas de PCR y no se detectaban, pero ahora sí." Nos explica Joan Caylà, miembro de la sociedad española de epidemiología.

"Hemos podido comprobar que la mayoría son jóvenes y esto es preocupante porque lo pueden contagiar a sus padres y abuelos. Pero cuidado también porque los jóvenes se ven mucho más lejanos e inmunes y también pueden acabar en la UCI o fallecidos."

¿Ha fallado el mensaje a los jóvenes?

"Un mensaje poco contundente podría influir pero de este virus se ha hablado mucho, la mayoría de la gente sabe como se contagia." explica Caylà "La cuestión del sector más joven de la población es su manera de ser y vivir, a veces un poco inconscientemente."

-Els mossos de Sant Boi de Llobregat obligats a aguantar altes temperatures a la comissaria

El passat 14 de juliol, el Servei de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha denunciat les anomalies i l’incompliment de la normativa en matèria de temperatures, que es veuen obligades a aguantar les persones membres del cos de mossos d’esquadra destinades a l’Àrea Bàsica Policial de Sant Boi de Llobregat.