PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 9 de decembre del 2020.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui, a La Linterna Catalunya, hem tractat els següents temes:

-Per què el Regne Unit ja ha començat a vacunar i la UE encara no?. La tercera onada

El Regne Unit ha donat aquest dimarts el tret de sortida a la campanya de vacunació contra la covid-19, convertint-se així en el primer país que administra dosis als seus ciutadans.

Després que les autoritats reguladores autoritzessin l'ús de la vacuna de Pfizer i BionTech i es mobilitzés una quantitat de recursos ingents –exèrcit inclòs- per fer-la arribar als hospitals, el servei nacional de salut (NHS, per les seves sigles en anglès) ha començat a administrar les 800.000 dosis de què disposa el govern britànic. Abans que acabi l'any, l'executiu té previst vacunar a quatre milions de persones.

-Tanca per reformes la seu de "Els Propis" a Nou Barris, amb 95 anys d'història a l'esquena

El Centre Cultural Els Propis, entitat creada l'any 1925 com a “Asociación de propietarios y contribuyentes de las afueras de Sant Andreu del Palomar”, és l’entitat amb activitat continuada més antiga de Nou Barris.

Aquest pròxim 12 de desembre tancarà per a donar inici a unes reformes molt esperades.

-Catalunya liderarà la creació d'ocupació per Nadal

Es preveu que durant els mesos de novembre i gener (tots dos inclosos) se signin al nostre país més de 940.000 contractes, que suposa un 15% menys que en el mateix període de 2019-2020. Catalunya és l'autonomia que més ocupació generarà en aquesta campanya, perquè s'espera que se celebrin 162.600 noves contractacions totals a la regió, encara que això implica una caiguda del 13% respecte a l'any passat.

A La Linterna Catalunya hem parlat amb la Isabel Barceló, directora del servei d'Adecco a Catalunya, "Els sectors vinculats al gran consum, e-Commerce, l'alimentació, la distribució, el retail, la logística, i el transport són els que més ocupació generaran en aquestes dates." ens explica Barceló.

-Com es pot combatre la solitud no desitjada en un Nadal pandèmic?

El Nadal és una época molt feliç per a molta gent, però sovint ens oblidem de la gent que es troba sola i que en aquestes dates pot patir encara més aquesta solitud. Amb la pandèmia encara hi haurà més gent que psicològicament es sentirà sola.

A La Linterna Catalunya hem parlat del tema amb el doctor Bernat Tifón de la" Consultoria en Psicología Legal y Forense". Al doctor li volem preguntar com es pot afrontar aquesta solitud: "Estamos viviendo unas circunstancias muy pecualiares, aunque siempre ha habido gente que pasa las Navidades solo, ya sea por su propio deseo o por una carencia de familiares."