PROGRAMAS

LA LINTERNA A COPE CATALUNYA I ANDORRA

LA LINTERNA DIJOUS 9 DE JUNY

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

A "LA LINTERNA" d'avui us hem explicat l'eclipse de Sol que es produirà demà a Catalunya i que podrem veure, tot i que només parcialment, entre les 10.30 i les 12.30 del matí. La Lluna s'interposarà entre la Terra i el Sol. Ho hem comentat amb la Mª Àngels Gil, física i experta en astronomia, de la botiga "Còsmik Barcelona".

També ens hem fet ressò d'un greu problema que afecta a les nostres costes: Els microplàstics. Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili conclou que la costa catalana, especialment la zona de Tarragona, està molt contaminada per la presència de microplàstics. Ens ho ha explicat el Joaquin Rovira, un dels investigadors principals d'aquest projecte.

I hem tancat el programa parlant de multes. De les moltes multes que es van posar durant els mesos d'abril, maig i juny de l'any passat, en ple confinament "dur". La Maria Vila, advocada i experta en aquestes qüestions, ens ha explicat que molt probablement la gran majoria es queden sense sobrar, ja que existeix un buit legal al respecte.

Aquestes i altres històries són les que podeu escoltar cada tarda entre les 19.00 i les 20.00h a "LA LINTERNA" de COPE Catalunya i Andorra.