SOLIDARITAT

El MNAC farà una subhasta benèfica amb unes botes de Messi

El museu exhibirà un mes a la Sala Oval les sabates esportives amb què el futbolista va batre el rècord mundial de gols.

Redacción digital

Madrid - Publicado el

1 min lectura

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) subhastarà les botes amb les que Messi va batre el rècord mundial de gols amb un mateix club (644) i dedicarà els beneficis al programa Art i Salut.

Adides i el futbolista del Barça han donat al museu aquest parell de sabates, que s'exhibiran durant un mes a la Sala Oval i després seran subhastades.

Els beneficis es dedicaran al programa del museu amb l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Institut Català de la Salut, dedicat enguany a ajudar infants amb malalties oncològiques o amb d’altres patologies greus. A través de diferents projectes, Art i Salut fa servir l’art com una eina terapèutica i preventiva per millorar la salut física i emocional de la societat.

A La Linterna Catalunya hem parta amb el director del MNAC, Pepe Serra "Estan exposades a la sala oval del museu però no és tant ja l'exposar-les com posar en valor el regal." ens comenta el director del MNAC.

El programa Art i Salut

És una iniciativa que va neixer perquè la cultura ajudi a la salut "Portem ja una mica més d'un parell d'anys amb el programa art i salut intentant donar un cop de mà." explica Serra.

La cultura, ja de forma contrastada, és una eina terapeútica que ajuda mental i físicament "Els museus fem coses, ens renovem, la cultura i els museus són terapèutics i pot ser que fins que aquesta pandèmia ens ha colpejat no hem estat conscients. Volem que els metges receptin cultura museística pels seus valors."

La subhasta se celebrarà de cara al mes d'abril a Londres, a la casa de subhastes Christie's, "que ho farà també sense ànim de lucre, amb l'objectiu de recaptar els màxims diners possibles per a donar a l'hospital." conclou Pepe Serra, director del MNAC.