OCUPACIÓ

Quins sectors tenen millor sou ara?

Una caiguda significativa del consum, fa preveure que en els pròxims mesos es produirà també un reajustament generalitzat dels salaris.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

La crisi sanitària en la qual estem immersos des d'el mes de març passat ha produït també una caiguda important de l'activitat econòmica al nostre país i un ràpid creixement de les taxes de desocupació. Aquesta situació, unida a una caiguda significativa del consum, fa preveure que en els pròxims mesos es produirà també un reajustament generalitzat dels salaris, que el Banc d'Espanya xifra entre el 10% i el 15%.

La reducció dels salaris en un futur pròxim dependrà de com evolucioni el panorama econòmic al nostre país i també de la capacitat de reacció que tingui cada sector per a adaptar-se a tots els múltiples canvis que ens ha portat l'anomenada “nova normalitat”.

No tots els sectors estan sofrint per igual aquesta desacceleració econòmica. Durant l'elaboració de la III Guia Spring Professional del mercat laboral hem pogut comprovar que, en funció de l'evolució que han tingut durant els mesos que portem de crisi sanitària, es pot parlar de sectors que han tingut una evolució positiva, negativa o bé s'han mantingut estables.

Dels sectors analitzats, els de Compres i Logística, e-Commerce, IT & TELCO i Life Science són els que tenen una evolució en positiu.

Aquests sectors han aconseguit mantenir la seva activitat durant el període de confinament i són els únics en els quals pot haver-hi un increment de sous en algunes posicions en els pròxims mesos: bé perquè la seva demanda és molt alta, perquè són clau per a la transformació digital del sector o perquè són llocs necessaris per a fer front a la crisi sanitària.

Gran Consum, Banca i Assegurances; i Finances i Legal són sectors que s'han mantingut estables durant la crisi, però enfronten diversos problemes i reptes. En els pròxims mesos hauran de reestructurar-se, eliminar algunes àrees i potenciar unes altres, la qual cosa farà que els sous s'estancin.

Els sectors de Construcció i Immobiliària, Indústria i Recursos Humans han estat especialment castigats per la pandèmia. En 2019 oferien bones xifres, però s'han desplomat per la falta de activitat.

Aquests sectors tindran més difícil sortir de la crisi, perquè se'ls exigeix canvis estructurals i de negoci importants el que redundarà en una reducció general de salaris.

L'aposta segura de formació i feina de cara al futur, i ja present, és la tecnologia.