ECONOMIA

Restauradors de base critiquen l’ajornament de tributs

El sector alerta d’extrema debilitat després d’encadenar diverses temporades cadascuna pitjor que l’anterior.

Restauradors de base critiquen que l’ajornament de tributs

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

El Gremi de Restauració de Barcelona ha difós avui un nou vídeo on diferents restauradors de base (autònoms, pimes i negocis familiars) eleven la crítica contra el govern municipal. Fins ara, l’única mesura que ha adoptat, l’ajornament d’impostos i taxes, genera perplexitat; el sector en qüestiona la utilitat: “pan para hoy, hambre para mañana”. 

A través d’aquesta campanya es vol fer arribar a l’Ajuntament un crit d’auxili “no deixeu caure cap establiment de restauració de la ciutat, som un motor econòmic”. Preocupa especialment la situació dels empresaris autònoms, molt presents en aquest sector: “ara ens ve la taxa de terrasses: si no treballem, no entra res i no la podrem pagar”. La del coronavirus és només l’última d’una llarga llista de calamitats que als darrers anys han laminat les previsions del sector: “llevamos una temporada peor que otra, y a esto súmale todos los golpes que nos pega el Ayuntamiento constantemente”. 

 

 

El sector se sent abandonat pel consistori i alerta: “en las grandes crisis, ‘sálvese quien pueda’ no funciona”. Per això, el Gremi de Restauració demana un pla de xoc per salvar la restauració de la ciutat: que cap bar o restaurant es vegi abocat al tancament per culpa de la crisi sanitària, que cap empresa es quedi enrere. El primer vídeo de la campanya frega les 600.000 visualitzacions a Facebook; això no obstant, el govern d’Ada Colau es mostra impassible davant el neguit del sector. Si bé algunes veus del govern reconeixen que caldrà revisar els ingressos i les despeses de la corporació, la lentitud a l’hora de prendre decisions contundents, a l’alçada del desafiament econòmic actual, exasperen els restauradors.