Consum

El sector pesquer preveu una campanya de Nadal amb preus estables en el peix

Els empresaris del sector recorden, que els preus del peix estan a nivells d'agost de l'any passat, a pesar que els costos de producció han crescut fins a un 40%

Redacción digital

Madrid - Publicado el

1 min lectura

En la pròxima campanya de Nadal haurà peix i a " un preu raonable”. El president del Comitè AECOC de Productes de la Mar i director adjunt de Port Celeiro, Eduardo Míguez, que han recordat que, a pesar que els costos del sector han crescut fins a un 40%, els preus del peix segueixen a nivells d'agost de l'any passat.


Ha explicat que, malgrat l'increment de preu del 8% de productes com el lluç, altres categories estrella per a la campanya de Nadal, com el marisc salvatge, tenen un preu de venda al públic un 10% inferior respecte a l'any passat. “Hi ha productes que inflacionan, però molts altres que deflacionan”, ha apuntat. De fet, Míguez ha recordat que IPC dels productes de la mar marca un increment de preu del 1,7%, molt per sota de l'índex general. Respecte a les previsions de venda,ha projectat que la venda de productes de la mar tornarà als nivells de la campanya de 2019.

Impacte de la regulació

Els portaveus del sector de productes de la mar s'han referit també als impactes que tindrà les restriccions a la pesca d'arrossegament aprovades per la Comissió Europea. “Els vaixells busquen alternatives per a seguir amb la pesca, però treballen amb normalitat”, ha explicat Míguez, que ha incidit en què “estem en un procés d'adaptació per a buscar altres zones en les quals ja pescàvem en altres èpoques”.

El president del Comitè AECOC de Productes de la Mar ha insistit que “la normativa no és una veda a la pesca d'arrossegament” i ha assegurat que “no afectarà el proveïment de producte fresc per al pròxim Nadal”.

Reducció de l'IVA

Una altra de les qüestions a debat i que afecta el sector de productes de la mar, és l'aprovació de mesures que minimitzin l'impacte de la inflació sobre les llars. En aquest sentit, el president de AECOC, reclama una reducció temporal de l'IVA dels productes frescos.