ACTUALITAT POLICIAL

T'ha arribat una multa? vés amb compte, pot ser falsa.

El més recomanable en aquests casos és eliminar immediatament el missatge i no fer click en cap enllaç.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Vagi amb molt de compte si rep un correu electrònic amb l'assumpte "Multa de trànsit" amb la que se li comunica la notificació d'una multa no pagada.

És molt probable que es tracti d'una estafa, malgrat que el correu tingui tota l'aparença de ser real, en estar signat per la DGT i el Ministeri de l'Interior i, en alguns casos, afegir alguna dada concreta com la matrícula del seu vehicle.

"Les multes de trànsit, si no estàs donat d'alta al servei de notificacions electròniques, són enviades per correu certificat a casa" ens explica Imma Viudes, portaveu del sindicat SAP-FEPOL de Mossos d'esquadra.

Com funciona?

"En fer clic en l'email, aquest el portarà a una Seu Electrònica de la DGT falsa en la qual li demanaran que introdueixi les seves dades personals i bancàries, un pas que provocarà que li puguin extreure diners del seu compte corrent sense el seu consentiment." explica la portaveu del sindicat "Són pàgines web molt ben fetes i que imiten perfectament a les oficials"

El més recomanable en aquests casos és eliminar immediatament el missatge i no fer click en cap enllaç.

Si després de seguir aquests passos continua dubtant, el més recomanable és comprovar si té alguna multa pendent a la seu electrònica de la DGT o trucant per telèfon al 060.

El "phising" és un sistema a través del qual s'intenta enganyar a la víctima fent-se passar per una pàgina oficial o una oferta atractiva. El seu objectiu és recaptar les nostres dades sensibles per a poder estafar-nos.