CINEMA

Torna "Akira" el clàssic d'animació remasteritzat

Els admiradors de la, possiblement, millor pel·lícula d'animació estan d'enhorabona. Torna remasteritzada en 4K.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Víctor Esquirol és crític de cinema i cada divendres ens recomana i analitza tres pel·lícules d'estrena i si no hi ha estrenes... tres pel·lícules de les diferents plataformes. El cinema mai acaba. Aquestes són les tres recomanacions d'avui:

"MY MEXICAN BRETZEL"

Diari íntim d'una dona de classe acomodada, Vivian Barrett, il·lustrat per les filmacions casolanes del seu marit León, un ric industrial, entre els anys 40 i 60 del segle passat.

La pel·lícula és també un melodrama clàssic al Douglas Sirk o Todd Haynes, amb els sentiments a flor de pell. Un viatge en volandes a través de la vella Europa. Un somni romàntic.

"AKIRA"

Any 2019. Neo-Tòquio és una ciutat construïda sobre les ruïnes de l'antiga capital japonesa destruïda després de la Tercera Guerra Mundial.

El Japó és un país a la vora del col·lapse que sofreix contínues crisis polítiques. En secret, un equip de científics ha reprès per ordre de l'exèrcit un experiment per a trobar a individus que puguin controlar l'arma definitiva: una força denominada "l'energia absoluta". Però els habitants de Neo-Tòquio tenen altres coses de les quals preocupar-se.

Un d'ells és Kaneda, un jove pandiller líder d'una banda de motoristes. Durant una baralla, el seu millor amic, Tetsuo, sofreix un estrany accident i acaba ingressat en unes instal·lacions militars. Allí els científics descobriran que és el posseïdor de l'energia absoluta. Però Tetsuo, que no es resigna a convertir-se en un conillet d'índies, molt aviat es convertirà en l'amenaça més gran que el món ha conegut.

"WENDY"

Perduda a una illa misteriosa on el temps i l'envelliment s'han detingut, Wendy ha de lluitar per a salvar a la seva família, la seva llibertat i a l'esperit alegre de la joventut, del perill mortal de créixer.