Educació

Així és el «MIR» per a professors i mestres que es posarà a prova el curs vinent

Es tracta del programa Sensei, de residència inicial del docent de Catalunya

00:00

Així és el «MIR» per a professors i mestres que es posarà a prova el curs vinent

Redacción digital

Madrid - Publicado el

2 min lectura

El Departament d'Educació impulsarà a partir del curs vinent un projecte pilot que permetrà que docents novells facin una estada d'un curs en centres seleccionats per fer-los acompanyament a través de mentors.

Aquest curs se seleccionaran 60 centres que oferiran aquesta experiència a partir del curs vinent, quan es podran acollir fins a 250 docents de la borsa amb menys de tres mesos d'experiència-150 a primària i 100 a secundària-. La idea és fer un testeig del projecte i decidir si s'escala a tot el sistema i de quina manera.

El projecte parteix de l'anàlisi de recerca educativa que apunta que hi ha competències que són clau i que si no s'assoleixen durant els primers dos anys després no permeten l'assoliment d'altres.

El projecte s'aplicarà

i per a cada curs s'oferiran

. Per accedir-hi és necessari haver superat la formació inicial de grau o màster i estar inscrit a la borsa de treball de personal docent del Docent, sense experiència o amb un màxim de tres mesos treballats.

Els que superin el programa rebran

, que tindran el mateix efecte que la superació del curs d'iniciació a la tasca docent. El docent novell cobrarà mitja jornada, ja que la seva feina pràctica com a docent serà de mitja jornada i l'altra mitja la destinarà a la formació és teòrica, a seguir tallers o a visitar altres centres per conèixer altres experiències, entre d'altres.

Aquests docents novells

sinó que seran

.

es sis competències bàsiques que han d'adquirir aquests professionals novells s'estructuren en base a: Uns objectius d'aprenentatge i uns àmbit com el model educatiu i lingüístic de Catalunya.

El desenvolupament de pràctiques d'aprenentatge actualitzades.

La gestió de l'aula que fomenti la participació i el desenvolupament de l'alumnat.

L'avaluació formadora i formativa de l'alumnat.

El desenvolupament de la identitat docent del novell i la gestió socioemocional amb l'alumnat, docents i famílies.

La prova pilot tindrà un cost d'11 milions d'euros per als dos cursos, finançats al 95% per les institucions europees. Un cop finalitzada l'experiència de dos cursos es debatrà si s'aplica o no al conjunt del sistema i, en cas que s'escaigui, el com.

En aquest com s'emmarca, per exemple ,el debat de

o de si els docents novells

. Si s'optés per aquesta darrera opció, el cost per curs seria de 160 milions per al Departament.

En tot cas, fonts d'Educació han defensat que la idea no és imposar el projecte sinó treballar-lo i dialogar amb la comunitat educativa perquè si s'observa que es beneficiós es pugui ampliar.

Cada curs surten de les facultats entre

. El programa es dirigiria a aquest col·lectiu.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

12:00H | 07 OCT 2024 | BOLETÍN