Ajudes

Ajudes de fins a 3.000 euros al comerç de Barcelona per a l'estalvi energètic

L'Ajuntament obre la primera convocatòria de subvencions destinades a optimitzar la gestió energètica dels comerços a peu de carrer

00:00

Ajudes de fins a 3.000 euros al comerç de Barcelona per a l'estalvi energètic

Redacción digital

Madrid - Publicado el

1 min lectura

Els comerços a peu de carrer de Barcelona ja poden demanar les ajudes de fins a 3.000 euros destinades a l'estalvi energètic que ha convocat l'Ajuntament.

Amb el nom Locals amb Energia, aquesta és la primera vegada que el govern municipal barceloní llança una línia d'ajudes destinades a finançar despeses per reduir el consum d'energia, com la instal·lació de portes automàtiques o l'optimització de la il·luminació amb tecnologia LED.

També, per exemple, l'adopció de sistemes de regulació de la temperatura. I el foment de l'autoconsum dels locals comercials mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

No es tracta només de "donar una ajuda puntual" per pagar la factura en una època d'augment del preu de l'energia, sinó de "provocar un canvi estructural en la forma de concebre i gestionar l'energia en els petits negocis de la ciutat".

En total, l'Ajuntament de Barcelona té previst destinar 2 milions d'euros a aquestes ajudes, que calcula que podran beneficiar entre 600 i 700 negocis.

El termini per sol·licitar-les ja està obert, des d'aquest dilluns, i es mantindrà fins al 31 d'octubre de l'any que ve, o fins que s'esgoti la partida pressupostària.

Les empreses que hi optin podran assessorar-se a la nova Oficina de Transició Energètica de Pimec, creada en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona.

Aquesta línia d'ajudes arriba quan fa mesos que els comerciants denuncien que l'augment del preu de l'energia posa en risc la viabilitat de molts negocis. Una situació que va dur a convocar una apagada de llums el 28 d'octubre.

Ho fa, també, després que aquest estiu el govern espanyol aprovés diverses mesures d'estalvi energètic al comerç, entre les quals la regulació de la temperatura i l'obligatorie

Programas

Último boletín

18:00H | 07 OCT 2024 | BOLETÍN