CULTURA

Artesania floral nadalenca a la façana del Liceu

El Gremi de Floristes fa una clara aposta per seguir vinculant la Rambla de Barcelona, a les flors i a la professió de florista.

00:00

Artesania floral nadalenca a la façana del Liceu

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Un equip de floristes professionals transformen la façana del Gran Teatre del Liceu en un aparador de l’art floral i de Nadal. Des d’una grua elevada a més de 4 metres els foristes van anar muntant una garlanda de 24 metres d’allargada confeccionada artesanalment amb fulles d’eucaliptus naturals, branques d’avet, estels de fusta i arpilleres en tons plata i blanc per acompanyar la cascada de llums blaves que cauen sobre la façana del Liceu.

A La Linterna Catalunya hem parlat amb el Joan Guillén, president del gremi de floristes de Catalunya "Volem que les Rambles, i encara més després de la seva remodelació, segueixi vinculada a les flors, a la cultura i al que ha estat històricament la relació entre les parades de floristes i el passeig" explica Guillén "Aquest és el punt diferencial que ha donat els colors i les característiques a bona part de les Rambles de Barcelona".

A peu de carrer, 6 canelobres de 2 metres d’alçada confeccionats amb els mateixos materials, il·luminen la senyorial entrada. També la cartellera anunciant la Traviata s’ha rodejat d’eucaliptus en verd i blanc, i estels gegants de fusta. Un treball molt artesanal que no sols atraurà la mirada dels assistents al teatre, si segueixen les funcions programades, sinó també als passejants de la Rambla.

Tots els treballs estan fets perquè es vegin des de l’exterior i es poden contemplar i fotografar des d’ahir fns passada la festvitat de Reis.

Amb la decoració de Nadal de la façana del Liceu, el Gremi de Floristes posa en valor la professió del florista i la vinculació especial d’aquesta professió amb La Rambla i la ciutat de Barcelona, donant suport a la cultura i a la música en aquests difcils dies que està vivint.