Societat

Barcelona crea una targeta amb serveis gratuïts per a les persones cuidadores

L'Ajuntament calcula que hi ha 355.000 persones potencialment beneficiàries de la Targeta Cuidadora

00:00

Barcelona crea una targeta amb serveis gratuïts per a les persones cuidadores

Redacción digital

Madrid - Publicado el

1 min lectura

Barcelona ha posat en marxa la Targeta Cuidadora, que oferirà serveis i recursos gratuïts per a les persones que cuiden algú a la ciutat, ja siguin familiars o professionals. L’objectiu principal és donar visibilitat a la seva tasca i també evitar el risc d’aïllament que sovint pateixen. L’Ajuntament de Barcelona calcula que se’n podran beneficiar 355.000 persones, aquelles que actualment tracten persones grans, malaltes, dependents o amb discapacitat.

La targeta es podrà sol·licitar a partir del 29 de setembre i per demanar-la caldrà omplir un formulari que estarà disponible al web www.barcelona.cat/ciutatcuidadora. També es podrà sol·licitar presencialment a l’Espai Barcelona Cuida (al carrer de Viladomat, 27), o a les oficines de Vila Veïna. A més, s’ha habilitat aquest telèfon: 93 413 21 21. La podran demanar totes les persones que cuiden algú a Barcelona, ja siguin o no residents a la ciutat.

La regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, afirma que es tracta d’una “mesura pionera i transformadora”. Des del consistori destaquen que “és un pas més” des de la posada en marxa, el 2019, de l‘Espai Barcelona Cuida, que en tres anys ha atès 10.000 persones.

Què oferirà?

La nova targeta oferirà 14 nous recursos per a les persones cuidadores, que s’aniran ampliant o modificant en funció de les necessitats i les demandes. Per ara són aquests:

Programas

LO MÁS ESCUCHADO

Último boletín

18:00H | 07 OCT 2024 | BOLETÍN