Vaga

Convoquen vaga de controladors de zona blava i verda a Barcelona a partir del 7 de gener

L'aturada, convocada per a tots els caps de setmana i festius de manera indefinida, es fa per protestar contra l'ampliació de la jornada, segons els sindicats

00:00

Convoquen vaga de controladors de zona blava i verda a Barcelona a partir del 7 de gener

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

A partir d'aquest dissabte, 7 de gener, el personal que controla l'aparcament regulat a Barcelona --majoritàriament zones verdes, blaves, i de càrrega i descàrrega-- està cridat a la vaga. El comitè d'empresa de Barcelona Serveis Municipals (BSM) l'ha convocada per a tots els caps de setmana i festius de manera indefinida.

Els treballadors protesten perquè l'empresa els ha ampliat la jornada 30 hores anuals i fins a 40 minuts cada dia, i també ha incrementat els dies treballats, segons el sindicat CCOO. Els fan treballar, afirmen, els diumenges i dos dissabtes de pont sense remuneració, o bé per torns imposats al quadrant. Això, segons puntualitza BSM, és a canvi de deixar de treballar una tarda a la setmana.

Es tracta de mesures que impedeixen la conciliació i que van en sentit contrari als avanços de tota la societat en aquesta matèria", destaca el sindicat en un comunicat. També afirma que l'Ajuntament de Barcelona, responsable últim de la gestió en BSM, "no pot posar-se de costat davant d'aquests abusos".

L'empresa diu que, fins ara, els treballadors de l'àrea verda i blava disposaven d'un dia de jornada partida a la setmana i cobrien els diumenges amb personal que s'oferia voluntàriament i amb hores extres. El plantejament d'ara, diu BSM, busca regularitzar aquesta situació i que cada empleat treballi quatre diumenges a l'any.

El 14 de desembre es va tancar el procés negociador sense acord, i a partir del 16 de gener entrarà en vigor aquest nou model organitzatiu contra el qual protesten els treballadors. Una vaga que continua la que ja es va convocar al març i que es va mantenir durant tot l'any 2022

Programas

Último boletín

18:00H | 07 OCT 2024 | BOLETÍN