EDUCACIÓ
Les entitats que treballen amb joves extutelats avisen que continua la situació d'emergència.
La federació d'entitats amb projectes i pisos assistis (FEPA) parla d'una situació de manca de recursos que pot limitar la seva feina.
Madrid - Publicado el - Actualizado
1 min lectura
La FEPA (federació d'entitats amb projectes i pisos assistits), aglutina les organitzacions que atenen joves tutelats i extutelats, són unes 34 d'àmbit català que treballen amb joves d'entre 16 i 21 anys, dirigida per l'Anna Villa i presidida per la Pepa Arqué.
L'objetiu de la federació es defensar els drets i les oportunitats d'aquest joves mitjançant le entitats. FEPA els assessora i ajuda en desenvolupament de programes d'ajuda.
El fenòmen d'arriba de nois i noies extrangers s'està donant desde ja fa temps, el cas és que 5000 d'aquest joves, al 2018, ja han arribat a la majoria d'edat i s'està treballant per donar resposta a aquesta situació de desprotecció en forma de itinerari de sortida educacional i de suport en totes les vessants. Amb la normativa catalana actual tots els joves tenen dret a ser atessos fins els 21 anys, la diferència és que en quan fan els 18 anys poden escollir que fer, si continuar o no amb el seu itinerari.
El problema és que el recursos mai son suficients i més en aquests moments que estem devant d'una emergència. Una emergència que fa que les entitats redoblin els seus esforços malgrat aquesta falta. Un repte per l'associació.
Moltes persones relacionen a aquests joves amb la delinqüencia, i les dades no diuen això. Aquests nois i noies estàn permanement acompanyas per un equip professional que els ajuda i monitoritza en el seu desenvolupament professional i social, encara que, evidenment, si que n'hi han que acaben delinquin però en una xifra mínima, la inmensa majoría s'integren perfectament a la societat.
Malauradament, la crisi, no ajuda a aquests joves en situació vulnerable que també pateixen els contractes de baixa qualitat que assoten els que començen amb la seva primera feina.