EDUCACIÓ

Les entitats que treballen amb joves extutelats avisen que continua la situació d'emergència.

La federació d'entitats amb projectes i pisos assistis (FEPA) parla d'una situació de manca de recursos que pot limitar la seva feina.

00:00

Les entitats que treballen amb joves extutelats avisen que continua la situació d'emergència.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

La FEPA (federació d'entitats amb projectes i pisos assistits), aglutina les organitzacions que atenen joves tutelats i extutelats, són unes 34 d'àmbit català que treballen amb joves d'entre 16 i 21 anys, dirigida per l'Anna Villa i presidida per la Pepa Arqué.

L'objetiu de la federació es defensar els drets i les oportunitats d'aquest joves mitjançant le entitats. FEPA els assessora i ajuda en desenvolupament de programes d'ajuda.

El fenòmen d'arriba de nois i noies extrangers s'està donant desde ja fa temps, el cas és que 5000 d'aquest joves, al 2018, ja han arribat a la majoria d'edat i s'està treballant per donar resposta a aquesta situació de desprotecció en forma de itinerari de sortida educacional i de suport en totes les vessants. Amb la normativa catalana actual tots els joves tenen dret a ser atessos fins els 21 anys, la diferència és que en quan fan els 18 anys poden escollir que fer, si continuar o no amb el seu itinerari.

El problema és que el recursos mai son suficients i més en aquests moments que estem devant d'una emergència. Una emergència que fa que les entitats redoblin els seus esforços malgrat aquesta falta. Un repte per l'associació.

Moltes persones relacionen a aquests joves amb la delinqüencia, i les dades no diuen això. Aquests nois i noies estàn permanement acompanyas per un equip professional que els ajuda i monitoritza en el seu desenvolupament professional i social, encara que, evidenment, si que n'hi han que acaben delinquin però en una xifra mínima, la inmensa majoría s'integren perfectament a la societat. 

Malauradament, la crisi, no ajuda a aquests joves en situació vulnerable que també pateixen els contractes de baixa qualitat que assoten els que començen amb la seva primera feina.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

12:00H | 17 SEP 2024 | BOLETÍN