PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 14 de decembre del 2020.

00:00

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui, a LA Linterna Catalunya, hem tractat els següents temes:

-Salut estudia fer tests massius entre docents després de Nadal

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha explicat que estan estudiant fer tests massius entre els docents i la resta de professionals educatives passat el Nadal.

El conseller ha afirmat que porten temps estudiant aquesta mesura arran de les recomanacions de les autoritats sanitàries, que ha recordat que també situen aquest col·lectiu com a essencials en la fase 2 de vacunació.

Bargalló ha defensat que les escoles s'han mostrat "segures" durant el primer trimestre i que el tancament total de les escoles no ha estat mai sobre la taula des de l'inici de curs. Ha assegurat que l'absentisme ha estat d'un 2,4% de mitjana, quan el curs passat per aquestes dates era del 2%.

-Quines recomanacions hem de seguir per comprar i compartir loteria?

Una de les tradicions nadalenques és la compra de loteria del sorteig de nadal del pròxim 22 de desembre. Una enquesta d'OCU sobre despesa nadalenca, assenyala que cada espanyol gastés de mitjana 60 euros en loteria aquest nadal.

A La Linterna Catalunya hem parlat amb l'Enrique García, portaveu de la OCU.

"Aquest any degut a les restriccions com a conseqüència de la pandèmia, moltes persones estan comprant els seus dècims online, en lloc d'acudir a una administració a comprar un dècim en paper." explica Enrique.

-¿Por qué en algunos hogares cuelgan un pepinillo en el árbol de Navidad?

Numerosísimas son las diferentes costumbres que existen a lo largo y ancho de todo el planeta y que están relacionadas con la Navidad. Algunas de ellas son muy comunes, pero en cada sitio (ciudad, país, comunidad, cultura…) tienen sus tradiciones propias y que no son tan famosas en otros lugares.

Por ejemplo el hecho de colgar un adorno en forma de pepinillo (incluso uno de verdad) en el árbol de Navidad.

Esto es muy típico en Estados Unidos (donde se le llama «Christmas pickle»), aunque muchos son los historiadores que indican de que se trata de una costumbre que fue importada por inmigrantes alemanes hacia finales del siglo XIX y que en el país germano era conocida como «Weihnachtsgurke» (sobre todo en los Estados de Baviera y Turingia).

-”Repoblem” el compte de twitter que combat el despoblament

Moltes vegades en aquest programa hem parlat de la Catalunya despoblada, pobles que només es queden amb quatre veïns. Amb la pandèmia aquesta situació a donat un gir curiós, ha frenat el despoblament a molts llocs. En el programa d'avui parlarem amb el Toni Lloret, impulsor de Repoblem, la iniciativa que ajuda al despoblament a Catalunya.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

12:00H | 10 OCT 2024 | BOLETÍN