PROGRAMES

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 25 de febrer del 2021.

00:00

La Linterna a COPE Catalunya i Andorra

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

3 min lectura

Avui, a La Linterna Catalunya, hem parlat dels següents temes:

-L'atenció primaria catalana està “entre l'abandonament i el desmantellament”

Amnistia Internacional denuncia en un nou informe que l'atenció primària està "entre l'abandonament i el desmantellament". L'estudi 'L'altra pandèmia', que se centra en Catalunya, Madrid i Castella-La Manxa, documenta com la manca d'inversió en atenció primària prèvia a la pandèmia i una gestió sanitària sense planificació ni prou recursos per afrontar-la ha deixat una situació d'abandonament de persones vulnerables, malalties desateses i diagnòstics tardans.

Situa com a principal conclusió la necessitat d'incrementar els recursos i les plantilles de l'atenció primària per aconseguir les ràtios de professionals d'altres països de la Unió Europea, per fer front a l'augment del volum de treball i a la campanya de vacunació.

Amnistia Internacional critica que hi ha hagut una "gestió deficient" de la salut que ha comportat "greus conseqüències" sobre l'accés al dret a la salut a Espanya durant la pandèmia, especialment per a les persones més vulnerables, les persones grans, les persones que pateixen malalties de salut mental, o immigrants.

-Whatsapp Business, la gran herramienta que democratiza la digitalización al pequeño comercio

Las aplicaciones de mensajería instantánea se han convertido en una herramienta indispensable para las relaciones interpersonales. De hecho, un 87 % de los propietarios de teléfonos inteligentes las usan, según un informe de Statista.

La reina de estas aplicaciones sigue siendo WhatsApp, a pesar de las controversias que han generado sus últimas actualizaciones y del aumento de competencia con la que cuenta actualmente. En España, según un estudio de Kantar, el uso de esta aplicación creció un 76 % tras decretarse el estado de alarma debido a la crisis del coronavirus.

Más allá de aquella aplicación que apareció el 24 de febrero de 2009 y que nos mantiene conectados con nuestros familiares y amigos, la plataforma ahora apuesta por hacerse un hueco dentro de las empresas con WhatsApp Business.

-Llogateres de Catalunya demana que es regulin ja els preus

Unides Podem, ERC, JxCat, la CUP, EH Bildu, Més País, Compromís, el BNG i Nova Canària han signat aquest dijous al matí el manifest impulsat per desenes de col·lectius, sindicats i moviments socials que reclama una llei que garanteixi un habitatge digne.

Els impulsors de la iniciativa i els grups parlamentaris reclamen al PSOE que reguli els preus del lloguer.

A La Linterna Catalunya hem parlat amb la Carme Arcarazo "És imprescindible aprovar com més aviat millor aquesta llei per a posar fre a unes pujades descontrolades i, a vegades, especulativa"

-Hi ha agents infiltrats a les manifestacions?

Imma Viudes, portaveu del sindicat, ens explica que "sí, hi ha agents, però no és que estiguin infiltrats. Hi ha agents de paisà comprovant i controlant a persones que no compleixin amb les normes o que siguin violents per a després poder identificar-los." ens comenta la portaveu sindical de mossos "però d'aquí a dir que la policia infiltrada és la responsable d'incitar a saquejos i violència és un despropòsit."

Conforme a l'origen de les declaracions la portaveu de SAP-FEPOL es mostra indignada i ens diu que "Les últimes afirmacions d'aquest tipus han sortit de polítics i són declaracions irresponsables i amb una intencionalitat política molt allunyada de la veritat"

El perfil dels causants dels aldarulls és el de "joves agressius molt violents", que estan "infiltrats" en manifestacions "per produir atacs a les línies policials" mentre els manifestants pacífics van marxant. Aquest col·lectiu al qual els mossos responsabilitzen dels aldarulls està format per entre 200 i 250 persones a Barcelona.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

17:00H | 09 OCT 2024 | BOLETÍN