Desigualtat

Només una escola inclusiva per a sords a Catalunya

La Federació de Persones Sordes de Catalunya denuncia que fora de la capital les famílies no reben prou recursos a les escoles

00:00

Només una escola inclusiva per a sords a Catalunya

Redacción digital

Madrid - Publicado el

1 min lectura

El col·lectiu de persones sordes a Catalunya denuncia que les famílies no tenen més remei que desplaçar-se fins a Barcelona si volen que els nens i nenes sords s'escolaritzin en una escola inclusiva que ensenyi la llengua de signes i l'oral.

El cert és que en tot el país només hi ha un centre d'infantil i primària que forma conjuntament alumnes sords i oïdors en modalitat bilingüe: és l'Escola Municipal Tres Pins, a Montjuïc.

La Federació de Persones Sordes de Catalunya explica que fora de la capital les famílies no reben prou recursos durant la primària i la secundària. El president de Fecosa, Albert Casellas, denuncia la desigualtat d'ajudes a tot el territori, que obliga les famílies a fer grans esforços i a modificar les seves vides completament per poder cobrir aquesta necessitat. Casellas diu que es tracta d'una autèntica "vulneració de drets".

No hi ha opció, és una imposició que s'hagin d'agafar les maletes i deixar la vida que tenies

Altres famílies han optat per desplaçar-se diàriament a Barcelona. És el cas de la família de l’Olívia, que viu entre Moià, al Moianès, i Manlleu, a Osona.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

18:00H | 07 OCT 2024 | BOLETÍN