Comerç

Pimec Comerç avisa que l'augment dels costos de l'energia "amenaça la continuïtat" de "molts" petits negocis

L'augment dels costos de l'energia "amenaça la continuïtat" de "molts" petits negocis

00:00

Pimec Comerç avisa que l'augment dels costos de l'energia "amenaça la continuïtat" de "molts" petits negocis

Redacción digital

Madrid - Publicado el

1 min lectura

Pimec Comerç avisa que l'augment dels costos de l'energia "amenaça la continuïtat" de "molts" petits negocis. Per aquest motiu, demanen a les administracions que prenguin mesures "que permetin la supervivència" dels establiments i disminueixin els costos que han d'afrontar.

Entre altres, reclamen una rebaixa de l'IVA del 21% al 4% en la factura de l'electricitat -com ja es fa en el gas-, una bonificació del 50% de les quotes de la Seguretat Social i del 100% en els autònoms fins al maig del 2023, i una compensació de la diferència del cost en les factures de la llum en relació amb les del 2021. "El que la pandèmia no es va endur, s'ho emportarà la factura de la llum", alerten els comerciants comerciants.

En aquest sentit, Barcelona Comerç assegura que els costos de l'electricitat s'han disparat un 250%, mentre que en el gas un 130%. "Són unes xifres que no podem assumir", recalquen. "L'actual situació s'està ja ressentint i pot abocar-nos al tancament, en les properes setmanes i mesos d'hivern, de molts establiments", apunten els comerciants.

Programas

LO MÁS ESCUCHADO

Último boletín

18:00H | 07 OCT 2024 | BOLETÍN