Abonaments Renfe

Ja es poden recuperar les fiances dels abonaments gratuïts de Renfe: com reclamar-les

Els nous abonaments s'hauran de gastar abans del 30 d'abril

00:00

Ja es poden recuperar les fiances dels abonaments gratuïts de Renfe: com reclamar-les

Redacción digital

Madrid - Publicado el

1 min lectura

Des que al setembre va començar la gratuïtat dels abonaments de Renfe, se n'han expedit 757.639. Més d'un 80% han estat de Rodalies i un 15%, de Mitjana Distància. La resta són descomptes del 50% per als trens Avant.

Ara arriba el moment de començar el retorn de les fiances de 10 i 20 euros que van pagar els usuaris. Renfe ho farà a partir d'aquest dilluns, als punts de venda. Els usuaris que van pagar en efectiu podran reclamar-les a les estacions a partir del diumenge 15.


Quins requisits cal complir?

Per tal que se'ns torni la fiança, cal haver fet amb aquell abonament un mínim de 16 viatges entre l'1 de setembre i el 31 de desembre. Si no s'ha fet aquest nombre mínim de viatges, no la podrem recuperar.


Què passa si s'han reservat places de tren i finalment no s'ha viatjat?

Tampoc es retornarà la fiança als usuaris que, en tres ocasions o més, hagin reservat plaça en un tren de mitjana distància i finalment no hagin viatjat. Renfe ja ha retirat més de 200 abonaments a tot l'estat per aquest motiu.


On es poden resoldre dubtes?

Renfe ha habilitat una línia telefònica específica (91 919 15 67) per informar sobre el tràmit.


Hi haurà més abonaments gratuïts?

Sí. Els abonaments de Rodalies i Mitjana Distància continuen sent gratuïts durant tot el 2023. Les noves targetes ja es poden comprar des del 28 de desembre i seran vàlides per fins al 30 d'abril. Igual que fins ara, per adquirir l'abonament cal dipositar una fiança de 10 euros pels títols de Rodalies i de 20 euros per Mitjana Distància. Els abonaments es poden adquirir durant tot el període de vigència. Ja se n'han venut 230.000, segons informa Renfe.

Programas

Último boletín

18:00H | 07 OCT 2024 | BOLETÍN