Aliments

Verdures congelades: molt més barates, però igual de nutritives

Les tècniques de congelació modernes garanteixen unes qualitats nutricionals òptimes

00:00

Verdures congelades: molt més barates, però igual de nutritives

Redacción digital

Madrid - Publicado el

2 min lectura

La inflació i l'encariment dels preus ha fet aguditzar l'estratègia econòmica de les famílies i les ha conduït a buscar alternatives als productes més cars que trobem al supermercat. Així, els consumidors comencen a comprar en menys quantitat articles frescos i opten per alternatives més econòmiques com els congelats.

D'aquesta manera, les verdures congelades guanyen terreny a l'hora d'omplir el cistell, i alhora esdevenen una opció econòmica i saludable amb gairebé les mateixes virtuts que els productes acabats de collir.

Les noves tècniques de recol·lecció i posterior procés de congelació fan que, les verdures conservin la qualitat, el gust i el valor nutricional "així com els nutrients i la textura de quan eren fresques".

Per aconseguir aquests propòsits, els vegetals es congelen a gran velocitat, en moviment continuat per conservar les característiques principals del producte, mentre es congelen en aire a 40 graus negatius. Aquests condicionants permeten que el producte arribi ràpidament a -20 graus, moment en què es poden mantenir els nutrients.

Des d'un punt de vista organolèptic i de textura, potser sí que la verdura congelada pot perdre una mica, però, pel que fa a propietats nutricionals, podem dir que es mantenen en gairebé un cent per cent", segons la nutricioniste Gema Del Caño.

Els professionals de la nutrició aposten sovint pels productes de temporada i de proximitat, però reconeixen que "la verdura congelada pot ser una bona alternativa" per a moments com aquest, quan es disparen els preus i cal contenir les despeses, afegeix.


El

i que, a banda de les tradicionals i conegudes

i

també hi ha

,

, bròcoli,

,

de Brussel·les,

,

,

,

,

,

i

.

La verdura congelada és, a més, un producte que pot estar disponible tot l'any, malgrat que la recol·lecció es faci durant la campanya. I un cop congelats, si no es trenca la cadena del fred, aquests aliments poden mantenir-se en conservació durant molt de temps, amb la qual cosa se n'allarga la vida útil.

Sigui com sigui, la verdura és una font rica en vitamines, minerals, proteïnes, fibra i compostos antioxidants que cal aprofitar, bé sigui en fresc o congelat.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

18:00H | 07 OCT 2024 | BOLETÍN