LLIBRES

”ARN, el fruto prohibido”, la ficció d'un futur que pot ser real

Un viatge a la nostra pròxima evolució amb parada en temes com el nou tipus de guerres que molt aviat ens turmentaran: les gèniques.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

El doctor en Medicina i Cirurgia especialitzat en Bioquímica i Biologia Cel·lular & Molecular, en Neurobioquímica i en Genètica Evolutiva Javier Pedreño signa, sota el pseudònim Frank Pedreno, la seva primera novel·la de ciència-ficció, ‘ARN, el fruto prohibido’, en la qual descriu el viatge de l'Homo sapiens cap a la seva pròxima evolució i es deté en temes de gran transcendència i actualitat com l'estupidesa del sexe masculí i la seva extrema agressivitat, els ARN especials, la genòmica, l'ADN escombraries, l'origen de la vida i el futur que ens espera davant les noves guerres: les gèniques.

Publicat per l'editorial Lechmere- Books for thinkers, ‘ARN, el fruto prohibido’ és el primer volum d'una trilogia que es completa amb els títols ‘Les Guerres Gèniques’ i ‘Homo genetiens’.

En aquesta primera part, Pedreño erigeix en protagonista a l'ARN, el germà menor de la genètica, que ha portat a reformular la teoria de l'origen de la vida i ha aconseguit desplaçar del pedestal al “arrogant” ADN, la qual cosa ha produït un canvi de paradigma en el camp de les ciències biomèdiques i l'evolució de les espècies.

De fet, l'ARN dirigirà la nostra pròxima evolució i serà el responsable que el cromosoma “Y” sigui eliminat i amb això, el sexe masculí.

De fet, cal recordar que amb motiu de la pandèmia Covid -19, que ha causat milions de morts a tot el món, els científics van crear vacunes basades en la tecnologia de l'ARN missatger amb grans resultats.

De mà del doctor Andersen i del seu equip del MIT a Boston, la novel·la descriu un futur distòpic amb l'argument d'un descobriment desconcertant: l'existència d'una nova espècie Homo que conviu amb la humanitat i que, amb majors cotes d'intel·ligència, és responsable del desenvolupament tecnològic dels últims 400 anys.

Els homes d'aquesta nova espècie tenen inhibits gairebé completament els funestos efectes que exerceix la testosterona en el cervell i, per això, són molt menys agressius, més tolerants, escolten més i són infinitament més empàtics que els mascles de la nostra espècie.

La novel·la, que inicialment anava a ser un llibre científic, es va convertir amb el pas del temps en un compendi de tragicomèdia, thriller i ciència-ficció nascut de la visita que, en 2005, va realitzar la classe del fill de Javier Pedreño al laboratori d'I+D de Lacer, empresa en la qual dirigia el Departament de Ciències Biològiques.

En la breu xerrada titulada ‘Genètica i Biologia Molecular: Passat, Present i Futur’ que va impartir davant ells aquell dia es troba el germen de ‘ARN, el fruto prohibido.’ Javier Pedreño ens ho explica tot a Migdia a COPE Catalunya (àudio).