CREACIÓ DE LLOCS DE FEINA

Barcelona donarà ajuts de fins a 8.000 euros a les empreses que contractin aturats

L'Ajuntament de Barcelona confia que la iniciativa permeti crear més de 300 llocs de feina.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, pagarà ajuts d'entre 2.000 i 8.000 euros a les empreses que contractin persones aturades.

La iniciativa, que compta amb un pressupost global de 2 milions d'euros, podria arribar a donar feina a més de 300 persones en situació de desocupació, que optaran a contractes estables.

El comerç és un dels àmbits que més s'ha beneficiat d'aquests ajuts en anteriors convocatòries, amb un 20% del total. Pel primer tinent d'alcaldia d'Economia, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, els ajuts "són una eina per crear noves oportunitats i ajudar de forma directa moltes famílies i persones de la ciutat que volen i necessiten treballar".

El programa d'ajuts, que es diu Crea Feina, està també dissenyat per impulsar la contractació de persones especialment vulnerables, ja siguin aturats de llarga durada, joves o refugiats de guerra.

Collboni ha explicat que les empreses es poden beneficiar d'una subvenció per "incrementar la seva activitat i reforçar la plantilla". Com a exemple, ha mencionat els comerços que properament tenen previst començar a obrir en dies festius.

Les contractacions emparades pels ajuts han de suposar un increment de la plantilla, generar relacions laborals de més de 6 mesos i a temps complet, excepte en els casos de persones de col·lectius de risc d'exclusió, on s'admeten contractes a temps parcial.

Per la contractació de persones d'alta vulnerabilitat –entre elles, refugiats i desplaçats- les empreses poden cobrar 8.000 euros per contracte si és a jornada complerta, i de 2.000 a 6.000 si és a temps parcial.

En els casos d'aturats de llarga durada, els ajuts van dels 5.000 als 6.000 euros segons si es fan a menors de 30 anys, majors de 45 o dones.

En els últims 5 anys, Barcelona Activa ha destinat 8,4 milions d'euros al programa Crea Feina, que ha beneficiat 1.400 empreses.

El comerç ha estat el sector que més s'hi ha acollit, amb un 20% dels ajuts, un pes similar al sector de serveis a les empreses. Els segueixen l'àmbit TIC (12%) i l'hostaleria, el turisme i l'oci (8%).

Segons Barcelona Activa, la majoria de les contractacions han estat a dones, persones amb baixa formació i en petites empreses.

Els ajuts es poden demanar entre el 3 de juny i el 25 de novembre.

A Migdia a COPE Catalunya hem parlat amb el responsable de serveis a les empreses de Barcelona Activa, Jesús, Comas (àudio).