TECNOLOGIA

Barcelona és la primera ciutat a senyalitzar el transport públic amb etiquetes intel·ligents

9.100 codis multicolors implantats a les xarxes de TMB ajudaran a les persones amb discapacitat visual a orientar-se.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

La tecnologia sempre està present per ajudar-nos i, de fet, Barcelona és la primera ciutat a senyalitzar tot el metro i els autobusos amb etiquetes intel·ligents per ajudar a orientar a les persones amb discapacitat visual mitjançant el telèfon mòbil. Parlem amb la Rosa Alarcon, regidora de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB.

-Com funcionaran i d'on surt la iniciativa d'aquestes etiquetes?

<< Ja és una realitat en totes les estacions de metro i a pràcticament totes les parades de bus. Aquesta etiqueta intel·ligent està vinculada a una aplicació que serveix perquè la gent amb discapacitat visual pugui fer el seu recorregut de forma segura i amb tota tranquil·litat.

L'avantatge que té és que amb una distància bastant gran, de dotze metres de distància, sense estar a prop de l'etiqueta, ja es posa en marxa.

Tenim una altra app vinculada a les etiquetes intel·ligents i que està dintre de l'aplicació de la TMB, es diu Go i disposa de continguts d'oci i jocs perquè el temps de viatge sigui més divertit.>>

Tenim els objectius molt clars, la transició digital per les persones, és a dir, estem fent un esforç molt gran amb la digitalització i amb els serveis de TMB, sobretot pensant en els usuaris. També tenim un compromís molt fort amb l'accessibilitat en el transport públic i, a més a més, s'ha de tenir una bona experiència de viatge en el transport públic.

- Per quins dispositius mòbils està disponible?

<< L'app ja està disponible tant per mòbils Android com iOS.>>