HABITATGE

És cert que s'apliquen 48 hores per desallotjar okupes?

Davant aquest tipus de situacions, es pot iniciar un procediment de desallotjament dels ocupes que es pot seguir per la via penal o per la via civil.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

No és la primera vegada que parlem d'ocupació en el nostre programa, però es tracta d'un tema que mai acaba. Realment existeix el termini de 48 hores per treure fora a uns ocupes? Catalunya s'emporta el 40% d'ocupacions de tota Espanya. Parlarem amb el senyor Antonio Miranda,president

No, la realitat que estem vivint és quan t'ocupen el teu habitatge entre judicis i tal, la gent està dos anys amb procediments o com a mínim uns divuit mesos per poder treure fora un ocupa d'un habitatge, això de les 48 hores és ciència-ficció.

El que està passant al nostre país és una aberració, pràcticament quasi tots els països d'Europa treuen els ocupes en un termini d'entre 28 i 48 hores i la major part d'aquests casos són a través d'una senzilla denúncia a la policia, són accions molt ràpides. En Anglaterra per exemple hi ha penes de multes i depenent del país hi ha penes de presó. En canvi, en el nostre país tenim un govern que recolza l'ocupació i per això ens trobem en aquesta situació.

El termini d'ocupació no existeix legalment, la violació del domicili o les usurpacions d'habitatges és com es defineix en dret penal. La diferència està en si tu estàs vivint en aquell habitatge o si es tracta d'un habitatge on no hi ha cap persona. Les ocupacions que estem veient bàsicament en el nostre país estarien a la línia de la usurpació de l'Habitatge. Normalment, no solen entrar a habitatges on hi ha gent vivint.