CONSUM

Com funcionen les UMIC?

UMIC presta serveis a les ciutats sense serveis municipals de consum, amb la finalitat fonamental de salvaguardar els consumidors i els seus drets.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Les Unitats d'atenció al consumidor (

) visitaran 64 municipis durant aquest mes d'octubre. Per saber què són i com funcionen parlarem amb la tècnica de consum de Barcelona,

Linuesa.

Són unes unitats mòbils unes furgonetes molt llampants de color verd que donen informació al consumidor. Són oficines que van els municipis i allà tenen les consultes dels consumidors. De vegades són unes informacions concretes i d'altres vegades volen posar una reclamació a una empresa i el nostre paper és atendre'ls i explicar-li com s'ha de fer la gestió.

Estan a les capitals de comarca, per aquest motiu ens movem per a tota la província de Barcelona, però sobretot anem aquells municipis que pel nombre d'habitants els considerem que són petits (micropobles) o mitjans, ja que normalment no disposen d'una oficina d'informació al consumidor.

Hem de seguir uns criteris i una esteu des de visites perquè hi ha pobles de 10.000 o 20.000 habitants on passem un cop al mes i

d'altres pobles més petits que potser passen 4 cops l'any.

Tots els ajuntaments de la província de Barcelona que són petits i mitjans, tenen una app que connecta directament amb el servei central per on es poden passar les reclamacions, està actiu tot l'any.