TECNOLOGIA

Cop de Sony al mercat del videojoc

Bungie s'uneix a la família de PlayStation Studios, però ho fa com una subsidiària independent i multiplataforma.

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Tots els dimarts Eduard Porta, expert en comunicació i tecnologia mòbil, ens explica les novetats tecnològiques de la setmana a Migdia a COPE Catalunya i Andorra. (àudio).

• Sony compra Bungie per 3.600 milions de dòlars

Nova bomba en la indústria del videojoc. En aquesta ocasió per part de Sony, que ha anunciat haver arribat a un acord per a adquirir Bungie, desenvolupador de Destiny i Halo, a canvi de 3.600 milions de dòlars.

D'aquesta manera Bungie s'uneix a la família de PlayStation Studios, però ho fa com una subsidiària independent i multiplataforma que conservarà la capacitat de publicar els seus propis jocs.

Microsoft va comprar Bungie en el 2000, en 2007 l'estudi va tornar a ser independent i en 2010 va signar un acord a llarg termini amb Activision per a la publicació de Destiny. En 2019 Bungie i Activision es van separar

• Xiaomi presenta la família Redmi Noti 11, amb gammes de processador i càmeres de fins a 108 MP

Xiaomi acaba de revelar la família Redmi Noti 11 al complet, una gamma de telèfons assequibles composta per quatre mòbils diferents per a ocupar diferents graons de preu.

El model més potent és el Redmi Noti 11 Pro 5G. Aquest telèfon posseeix un processador Snapdragon 695 i una pantalla AMOLED FHD+ a 120 Hz.

El Redmi Noti 11 Pro, que malgrat ser exteriorment gairebé idèntic, utilitza un chipset MediaTek Heli G96 i canvien el sensor de les càmeres però amb els mateixos 108MP

Els Redmi Noti 11 i Redmi Noti 11S, per part seva, són telèfons amb pantalles AMOLED a 6,43 polzades a 90 Hz i un disseny molt semblant

• Huawei porta a Europa el plegable P50 Pocket i el P50 Pro

L'Huawei P50 Pocket és un telèfon intel·ligent de tipus plegable i Posseeix una pantalla interna de 6,9 polzades i amb un petit panell OLED exterior per a mostrar notificacions i ginys. Amb un processador Snapdragon 888.

El PVP de l'Huawei P50 Pocket serà elevada, especialment considerant que usa Android però sense els serveis de Google: costarà 1.299 euros en la seva versió 8+256 GB.

També hi haurà un model Premium Edition amb un aspecte diferenciat, 12+512 GB de memòria i un preu de 1.599 euros.

El P50 Pro, que es un telèfon d'alta gamma i aspecte més convencional, presidit per una pantalla OLED de 6,6 polzades a 120 Hz i un processador Snapdragon 888.

Com el P50 Pocket, el P50 Pro encara no integra HarmonyOS sinó una versió personalitzada d'Android sense els serveis de Google, encara que s'espera que en el futur sigui actualitzable a la plataforma d'Huawei. El seu PVP és de 1.119 euros.