12-5-20

Els afectats de COVID-19 han de deixar les mascotes amb altres persones, segons els veterinaris

Si el teu gos no s'adapta al confinament hem de consultar sempre al nostre veterinari de capçelera

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Els veterinaris aconsellen als infectats de covid-19 deixar les seves mascotes amb altres persones El Col·legi de Veterinaris de Catalunya llança un missatge de "tranquil·litat" i recorda que no hi ha evidència que el virus es pugui transmetre d'animal a persona. El Col.legi Oficial de Veterinaris de Catalunya ha fet públic un comunicat en què recomana als infectats per corononavirus que deixin a les seves mascotes amb altres persones, ja que consideren fonamental el distanciament per evitar contagiar l'animal. A el mateix temps, l'entitat ha enviat un missatge de "tranquil·litat" i ha dit que les famílies poden seguir convivint, com fins ara, amb els seus gats, després que fa una setmana s'hagi detectat a Catalunya el primer gat afectat d'coronavirus a Espanya .

En un comunicat, el col·legi ha recomanat mantenir les pautes indicades fins al moment: rentar-se les mans abans i després de tocar a l'animal i mantenir les condicions d'higiene a la llar. També ha insistit que no hi ha cap evidència que suggereixi que els gats poden contagiar als humans; però sí a l'inrevés. Com fer el confinament i el desconfinament més agradable a les mascotes; Mantenir una rutina,respectar els seus moments de tranquil,litat,proporcionar-los joc i exercici físic.Evitar el càstig;preferible premia la conducta positiva.Fer passejos llargs,no només per fer les seves necessitats .

Encare que tinguem jardí,necessiten distreure's i córrer.I molt important començar a deixar-los de mica en mica sols ,a estones,i sempre en un context positiu. Si el teu gos no s adapta hem de consultar sempre al nostre veterinari de capçelera o a un etòleg,especialista en comportament animal que diagnostiqui el problema .

Si vols seguir tota l actualitat t esperem cada dia de dilluns a divendres a Herrera Cope Catalunya i Andorra de 12.20 h a 14h o a les nostres xarxes socials. Twiter,instagram i facebook @COPE_Catalunya